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Faculdade de Engenharia de Alimentos
 
Departamento de Alimentos e Nutrição
 
Produções / Artigos publicados em periódicos

Artigos publicados em periódicos especializados arbitrados
 
Circulação Nacional
 
1.
  BERNO, L. I.; POETA, P. T.; MAROSTICA JUNIOR, M. R.; EFEITOS DO SELÊNIO ORIUNDO DA TORTA DE CASTANHA-DO-BRASIL SOBRE A CONCENTRAÇÃO DE GLUTATIONA REDUZIDA (GSH) EM RATOS WISTAR, 01/2010, Alimentos e Nutrição (UNESP. Marilia),Vol. 21, pp.229-237, Marília, SP, Brasil, 2010
 
2.
  BRITO, CARLOS ALEXANDRE K D; BOLINI CARDELLO, Helena Maria Andre; Sensory Profile of Sweetners in Guava Nectar, 01/2010, Alimentos e Nutrição (UNESP. Marilia),Vol. 20, pp.561-572, Marília, SP, Brasil, 2010
 
3.
  TREVIZAM, P. C. B.; BOLINI CARDELLO, Helena Maria Andre; Sensory profile of traditional and light yogurth strawberry flavor, 01/2010, Brazilian Journal of Food Technology (IMPRESSO),Vol. 13, pp.113-119, CAMPINAS, SP, Brasil, 2010
 
4.
  LEORO, M. G. V.; CLERICI, Maria Teresa P. S.; CHANG, Yoon Kil; STEEL, C. J.; Evaluation of the in vitro glycemic index of a fiber-rich extruded breakfast cereal produced with organic passion fruit fiber and corn flour, 10/2010, Ciência e Tecnologia de Alimentos (Impresso),Vol. 30, Fac. 4, pp.964-968, Campinas, SP, Brasil, 2010
 
5.
  DUTRA ALVIM, Izabela; GROSSO, Carlos R. Ferreira; Microparticles obtained by complex coacervation: Influence of the type of reticulation and the drying process on the release of the core material, 01/2010, Ciência e Tecnologia de Alimentos (Impresso),Vol. 30, pp.1069-1076, Campinas, SP, Brasil, 2010
 
6.
  LEONEL, A. J.; MAMANI, H. N. C.; ARELLANO, Daniel Barrera; PASTORE, H O; GROSSO, Carlos R. Ferreira; Production and characterization of lipid microparticles produced by spray cooling encapsulating a low molar mass hydrophilic compound, 01/2010, Ciência e Tecnologia de Alimentos (Impresso),Vol. 30, Fac. 1, pp.276-281, Campinas, SP, Brasil, 2010 *
 
7.
  MARTINI RODRIGUES, Katia Regina; SALAY, Elisabete; Role of food safety in procedures adopted for purchase of minimally processed and fresh vegetables by foodservices, 01/2010, Ciência e Tecnologia de Alimentos (Impresso),Vol. 30, pp.1097-1104, Campinas, SP, Brasil, 2010
 
8.
  MARTINI RODRIGUES, Katia Regina; SALAY, Elisabete; Role of food safety in procedures adopted for the purchase of minimally processed and fresh vegetables by foodservices, 10/2010, Ciência e Tecnologia de Alimentos (Impresso),Vol. 30, Fac. 4, pp.1097-1104, Campinas, SP, Brasil, 2010
 
9.
  DE ALMEIDA JACKIX, Elisa; CÚNEO, Florencia; AMAYA-FARFÁN, Jaime; V. DE ASSUNÇÃO, J.; QUINTAES, Kesia Diego; A Food Supplement of Hydrolyzed Collagen Improves Compositional and Biodynamic Characteristics of Vertebrae in Ovariectomized Rats, 01/2010, Journal of Medicinal Food,Vol. 13, pp.1-2, New York, Estados Unidos da América, 2010
 
10.
  CASTRO, Georgia A. de; CARVALHO, J.E.; TINTI, SV; POSSENTI,, A.,; SGARBIERI, V.C.; Anti-Ulcerogenic Effect of a Whey Protein Isolate and Collagen Hydrolysates Against Ethanol Ulcerative Lesions on Oral Administration to Rats, 02/2010, Journal of Medicinal Food,Vol. 13, Fac. 1, pp.83-90, New York, Estados Unidos da América, 2010 *
 
11.
  C. NERY-DIEZ, Ana Claudia; R. CARVALHO, Iara; AMAYA-FARFÁN, Jaime; ABECIA-SORIA, M. I.; K. MIYASAKA, Celio; DA S. FERREIRA, Clecio; Prolonged Ingestion of Prehydrolyzed Whey Protein Induces Little or No Change in Digestive Enzymes, but Decreases Glutaminase Activity in Exercising Rats, 08/2010, Journal of Medicinal Food,Vol. 13, Fac. 4, pp.992-998, New York, Estados Unidos da América, 2010
 
12.
  BARLETTO CAVALLI, Suzi; MARTINELLI, S. S.; MEDEIROS, C. O.; EBONE, M. V.; LOPES, S. J.; PROENÇA, R. P. C.; SALAY, Elisabete; Segurança Alimentar em Restaurantes Comerciais: Visão e Ações dos Gestores., 01/2010, Nutrição Profissional,Vol. 29, pp.56-61, São Paulo, SP, Brasil, 2010
 
13.
  FIETZ, V. R.; WATANABE, E. A. M. T.; SALAY, Elisabete; Condições socioeconômicas, demográficas e estado nutricional de adultos e idosos moradores em assentamento rural em Mato Grosso do Sul, MS., 01/2010, Segurança Alimentar e Nutricional,Vol. 17, pp.73-82, Campinas, SP, Brasil, 2010
 
 
Circulação Internacional
 
1.
  SIMAS, R. C.; CATHARINO, Rodrigo Ramos; CUNHA, I. B. S.; CRESPIM, Elaine; BARRERA-ARELLANO, Daniel; EBERLIN, M.N.; OLIVEIRA, R. M. A.; Instantaneous characterization of vegetable oils via TAG and FFA profiles by easy ambient sonic-spray ionization mass spectrometry, 01/2010, Analyst (London. 1877. Print),Vol. 135, Fac. 4, pp.738-744, London, Reino Unido, 2010 *
 
2.
  CAMPAGNOLI DE OLIVEIRA FILHO, Paulo Roberto; NETTO, Flávia Maria; KAWAZAKI RAMOS, Kazumi; TRINDADE, Marco Antonio; VIEGAS, Elisabete M. Macedo; Elaboration of Sausage Using Minced Fish of Nile Tilapia Filleting Waste, 11/2010, Brazilian Archives of Biology and Technology (Impresso),Vol. 53, Fac. 6, pp.1383-1391, Curitiba, PR, Brasil, 2010
 
3.
  MARQUES, A. Y. C.; MAROSTICA JUNIOR, M. R.; PASTORE, Glaucia Maria; Some Nutritional, Technological and Environmental Advances in the Use of Enzymes in Meat Products, 01/2010, Enzyme Research,Vol. 2010, pp.1-8, New York, Estados Unidos da América, 2010
 
4.
  MENACHO, L. M. P.; AMAYA-FARFÁN, Jaime; MARKEY, Antoine; BASTOS, Deborah Helena M.; LINDMARK, Gunilla; CHANG, Yoon Kil; A high-protein soybean cultivar contains lower isoflavones and saponins but higher minerals and bioactive peptides than a low-protein cultivar, 05/2010, Food Chemistry,Vol. 120, Fac. 1, pp.15-21, Barking, Reino Unido, 2010
 
5.
  MEINHART, A. D.; BIZZOTTO, C. S.; BALLUS, C. A.; PRADO, M. A.; BRUNS, R.E.; TEIXEIRA FILHO, José; GODOY, Helena Teixeira; Optimisation of a CE method for caffeine analysis in decaffeinated coffee, 06/2010, Food Chemistry,Vol. 120, Fac. 4, pp.1155-1161, Barking, Reino Unido, 2010 *
 
6.
  MENACHO, L. M. P.; MARKEY, Antoine; BASTOS, Deborah Helena M.; LINDMARK, Gunilla; CHANG, Yoon Kil; Optimisation of germination time and temperature on the concentration of bioactive compounds in Brazilian soybean cultivar BRS 133 using response surface methodology, 03/2010, Food Chemistry,Vol. 119, Fac. 2, pp.636-642, Barking, Reino Unido, 2010
 
7.
  PICONE, C. S. F.; LOPES DA CUNHA, Rosiane; Interactions between milk proteins and gellan gum in acidified gels, 07/2010, Food Hydrocolloids,Vol. 24, Fac. 5, pp.502-511, Oxford, Reino Unido, 2010
 
8.
  LUJÁN, D. L. B.; LOPES DA CUNHA, Rosiane; NETTO, Flávia Maria; Structural and rheological properties of amaranth protein concentrate gels obtained by different processes, 08/2010, Food Hydrocolloids,Vol. 24, Fac. 6-7, pp.602-610, Oxford, Reino Unido, 2010 *
 
9.
  ANDREUCCETTI, Caroline; CARVALHO, Rosemary Ap. de; GROSSO, Carlos R. Ferreira; Gelatin-based films containing hydrophobic plasticizers and saponin from Yucca schidigera as the surfactant, 01/2010, Food Research International,Vol. 43, pp.1710-1718, Barking, Reino Unido, 2010
 
10.
  BÔAS, M. B. V.; VIEIRA, K. P.; TREVIZAN, G.; ZOLLNER, Ricardo de Lima; NETTO, Flávia Maria; The effect of transglutaminase-induced polymerization in the presence of cysteine on beta-lactoglobulin antigenicity, 06/2010, International Dairy Journal,Vol. 20, Fac. 6, pp.386-392, Barking, Inglaterra, 2010 *
 
11.
  FERRARI, C; CARMELLO-GUERREIRO, Sandra Maria; BOLINI CARDELLO, Helena Maria Andre; HUBINGER, Míriam Dupas; Structural Changes, Mechanical Properties and Sensory Preference of Melon Pieces Osmotically Dehydrated with Sucrose and Calcium Lactate Solutions, 01/2010, International Journal of Food Properties,Vol. 13, pp.113-130, New York, Estados Unidos da América, 2010 *
 
12.
  FERRARI, C. C.; CARMELLO-GUERREIRO, Sandra Maria; BOLINI CARDELLO, Helena Maria Andre; HUBINGER, Míriam Dupas; Structural Changes, Mechanical Properties and Sensory Preference of Osmodehydrated Melon Pieces with Sucrose and Calcium Lactate Solutions, 01/2010, International Journal of Food Properties,Vol. 13, Fac. 1, pp.112-130, New York, Estados Unidos da América, 2010 *
 
13.
  KUHN, K. R.; CAVALLIERI, Â. L. F.; LOPES DA CUNHA, Rosiane; Cold-set whey protein gels induced by calcium or sodium salt addition, 02/2010, International Journal of Food Science & Technology (Print),Vol. 45, Fac. 2, pp.348-357, Oxford, Estados Unidos da América, 2010
 
14.
  EG, SILVA; PARIZOTO, T. M.; GOMES DA CRUZ, Adriano; FARIA, José Assis F.; BOLINI CARDELLO, Helena Maria Andre; Adequacy of Probiotic and Prebiotic Daity Foods Labeling, 01/2010, International Journal of Probiotics & Prebiotics,Vol. 5, pp.27-32, Coppell, Estados Unidos da América, 2010
 
15.
  C. CARVALHO, Flavia; S. BARBI, Mariana; V. SARMENTO, Victor Hugo; CHIAVACCI, Leila A.; NETTO, Flávia Maria; P. D. GREMIAO, Maria; Surfactant systems for nasal zidovudine delivery: structural, rheological and mucoadhesive properties, 04/2010, Journal of Pharmacy and Pharmacology,Vol. 62, Fac. 4, pp.430-439, London, Inglaterra, 2010
 
16.
  TREVIZAM, P. C. B.; BOLINI CARDELLO, Helena Maria Andre; DIFFERENT SWEETENERS IN BEVERAGES PREPARED WITH INSTANT AND ROASTED GROUND COFFEE: IDEAL AND EQUIVALENT SWEETNESS, 07/2010, Journal of Sensory Studies,Vol. 25, Fac., pp.215-225, Malden, Estados Unidos da América, 2010
 
17.
  MELO, L. L. M. M.; L. CHILDS, Jessica; DRAKE, Maryanne; BOLINI CARDELLO, Helena Maria Andre; EFRAIM, P.; EXPECTATIONS AND ACCEPTABILITY OF DIABETIC AND REDUCED-CALORIE MILK CHOCOLATES AMONG NONDIABETICS AND DIABETICS IN THE USA, 07/2010, Journal of Sensory Studies,Vol. 25, Fac., pp.133-152, Malden, Estados Unidos da América, 2010
 
18.
  BERNAL, O. L. M.; RODRIGUES, Maria Isabel; BOLINI CARDELLO, Helena Maria Andre; MAUGERI, Francisco; OPTIMIZATION OF SYNBIOTIC FERMENTED FOOD FROM HYDROSOLUBLE SOY EXTRACT APPLYING EXPERIMENTAL DESIGN AND SENSORY ANALYSIS TECHNIQUES, 06/2010, Journal of Sensory Studies,Vol. 25, Fac. 3, pp.371-389, Malden, Estados Unidos da América, 2010 *
 
19.
  BERNAL, O. L. M.; RODRIGUES, Maria Isabel; BOLINI CARDELLO, Helena Maria Andre; MAUGERI FILHO, Francisco; OPTIMIZATION OF SYNBIOTIC FERMENTED FOOD FROM HYDROSOLUBLE SOY EXTRACT APPLYING EXPERIMENTAL DESIGN AND SENSORY ANALYSIS TECHNIQUES, 01/2010, Journal of Sensory Studies,Vol. 25, pp.371-389, Malden, Estados Unidos da América, 2010 *
 
20.
  LUJÁN, D. L. B.; NETTO, Flávia Maria; Effect of alternative processes on the yield and physicochemical characterization of protein concentrates from Amaranthus cruentus, 06/2010, Lebensmittel-Wissenschaft + Technologie / Food Science + Technology,Vol. 43, Fac. 5, pp.736-743, London, Reino Unido, 2010
 
21.
  CÚNEO, Florencia; COSTA-PAIVA, Lucia Helena Simoes; PINTO NETO, Aarão Mendes; MORAIS, Sirlei Siani; AMAYA-FARFÁN, Jaime; Effect of dietary supplementation with collagen hydrolysates on bone metabolism of postmenopausal women with low mineral density, 01/2010, Maturitas (Amsterdam),Vol. 65, pp.253-257, Ireland, Irlanda (Eire), 2010
 
22.
  MAROSTICA JUNIOR, M. R.; LEITE, A. V.; DRAGANO, N. R. V.; Supercritical Fluid Extraction and Stabilization of Phenolic Compounds From Natural Sources ? Review (Supercritical Extraction and Stabilization of Phenolic Compounds)~!2009-08-28~!2009-12-08~!2010-03-25~!, 01/2010, The Open Chemical Engineering Journal,Vol. 4, pp.51-60, New York, Estados Unidos da América, 2010
 
23.
  GOMES DA CRUZ, Adriano; FARIA, José Assis F.; M. I. SAAD, Susana; SANTANA, A.S.; CRISTIANINI, Marcelo; BOLINI CARDELLO, Helena Maria Andre; High Pressure Processing and Pulsed Electric Fields: potential use in probiotic dairy foods processing, 01/2010, Trends in Food Science & Technology (Regular Ed.),Vol. 21, pp.483-493, Oxford, Reino Unido, 2010
 
 
* Esta produção está associada também a outros órgãos

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