|
|
Faculdade de Engenharia de Alimentos
Departamento de Ciência de Alimentos
Produções / Participação em congressos e outros eventos
Participações em congressos especializados internacionais com trabalhos apresentados
Oralmente
1.
|
|
SANTANA, A. S. (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Avaliação Quantitativa de Risco: Impacto das Técnicas de Processamento de Alimentos sobre a Saúde Pública".
|
2.
|
|
SANTANA, A. S. (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Microbiologia de Alimentos no Brasil Onde Estamos e para Onde Vamos?".
|
3.
|
|
OHARA, A. (Autor); SILVA, É. B. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Bioprospection of riboflavin producing yeasts by UV-VIS spectroscopy and fluorescence.".
|
4.
|
|
SILVA, É. B. (Autor); MADEIRA JÚNIOR, J. V. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Caracterização bioquímica de extrato bruto de tanase e tanase semi-purificada.".
|
5.
|
|
PUDO, P. B. (Autor); SILVA, É. B. (Autor); FERNANDES, C. M. (Autor); OHARA, A. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Isolamento de fungos e leveduras silvestres de distintos biomas do Estado de São Paulo.".
|
6.
|
|
REYES, Felix G. Reyes (Autor); Symposium of FAPESP Agilent Projects in the State of São Paulo, (30/10/2013 a 30/10/2013), São Paulo, SP, Brasil, Oral:"Development and validadion of bioanalytical methods using LC-MS/MS and MALDITOF-MS and its applications in sanitary surveillance and the development of fish farming in Brazil".
|
7.
|
|
REYES, Felix G. Reyes (Autor); VI Simposio Internacional de Innovación y Desarrollo de Alimentos INNOVA 2013, (07/10/2013 a 09/10/2013), Montevideo, Uruguai, Oral:"Evaluación del riesgo de aditivos alimentares: Estado del arte y estudio de casos presentando mitos y realidades".
|
8.
|
|
GODOY, Helena Teixeira (Docente); BARCIA, M. T. (autor); RODRIGUES, D. (autor); SCHMIELE, M. (autor); XIII Scientific Meeting of the Spanish Society of Chromatography and Related Techniques, (08/10/2013 a 11/10/2013), Tenerife, Espanha, Oral:"Residual flavonols in lorena (Vitis labrusca) skins after winemaking process.".
|
9.
|
|
SANTANA, A. S. (Autor); Simpósio Internacional Microbial Spoilers inFood 2013., (01/07/2013 a 03/07/2013), Quimper, França, Oral:"Inactivation Processes and Product Stability Assessment".
|
10.
|
|
BAPTISTA, R. C. (Autor); ASSALIN, M.R. (Autor); REYES, Felix G. Reyes (Autor); 50th Annual Meeting Brazilian Society of Animal Science, (23/07/2013 a 26/07/2013), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Moxidectin residue in the serum of grazing meat lambs on three programs of endoparasites control".
|
11.
|
|
BAPTISTA, R. C. (Autor); QUEIRÓZ, S. C. N. (Autor); FERRACINI, V.L. (Autor); ASSALIN, M.R. (Autor); REYES, Felix G. Reyes (Autor); 50th Annual Meeting Brazilian Society of Animal Science, (23/07/2013 a 26/07/2013), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Pharmacokinetic parameters of moxidectin residue in the serum of lambs".
|
12.
|
|
MERCADANTE, Adriana Zerlotti (Docente); MANDELLI, F. (autor); 7th International Congress on Pigments in Food - Novara/Italia., (18/06/2013 a 21/06/2013), Novara, Itália, Oral:"Bioaccessibility and changes in the carotenoid profile from murici fruit after in vitro gastrointestinal digestion.".
|
13.
|
|
BRAGAGNOLO, N. (Docente); 7th International Congress on Pigments in Food - Novara/Italia., (18/06/2013 a 21/06/2013), Novara, Itália, Oral:"Effect of addition of sodium erytorbate and urucum on the lipid oxidation in pork meat.".
|
14.
|
|
DURRANT, Lucia Regina (Docente); 8th Simpósio Latino Americano de Biodeterioração e Biodegradação., (07/04/2013 a 10/04/2013), Porto Alegre, RS, Brasil, Oral:"Degradation of Ibuprofen By Bacteria And Ligninolytic Fungi.".
|
15.
|
|
CHISTÉ, R. C. (Autor); FREITAS, M.C. (Autor); MERCADANTE, Adriana Zerlotti (Autor); FERNANDES, E (Autor); SFRR-Europe 2013 Meeting, (23/09/2013 a 25/09/2013), Athens, Grécia, Oral:"Carotenoids inhibit lipid peroxidation induced by tert-butyl hydroperoxide, but not the depletion of glutathione induced by peroxyl radicals in human erythrocytes".
|
16.
|
|
OHARA, A. (Autor); SILVA, É. B. (Autor); FERNANDES, C. M. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); XIX Simpósio Nacional de Bioprocessos, Simpósio de Hidrolise Enzimática de Biomassas 2013, (08/08/2013 a 10/08/2013), Foz do Iguaçu, PR, Brasil, Oral:"Isolamento e seleção de leveduras silvestres com potencial para produção de vitaminas do complexo B.".
|
17.
|
|
DA COSTA-PINTO, Elizete Ap. Lomazi (Autor); ANTONIO, Maria A.R. de Goes (Autor); BELELI, C. A. V. (Autor); SANTOS, R. (Autor); PASTORE, Glaucia Maria (Autor); 46th annual meeting of the European Society for Paediatric Gastroenterolog, (08/05/2013 a 11/05/2013), Londres, Inglaterra, Oral:"A double-blind clinical trial on prebiotic galactoligosaccharide in children with constipation". *
|
Poster
1.
|
|
PASTORE, Glaucia Maria (Docente); SANCHO, R. A. S. (autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Influence of Extraction Methods in Anthocyanin Contents of Black and Purple Common Bean (Phaseolus Vulgaris) Seed Coats.".
|
2.
|
|
PASTORE, Glaucia Maria (Docente); SILVA, L. B. C. (autor); MALTA, L. G. (autor); CARVALHO, J. E. (autor); RUIZ, A. L. T. G. (autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Pitomba fruit (T. esculenta-ST. HIL. (RADLK-SAPINDACEAE)): antioxidant, antiproliferative, antimutagenic and antigenotoxic activities.".
|
3.
|
|
MACEDO, G. A. (Docente); MACEDO, J. A. (Docente); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Naringenin obtainment by solid-state fermentation using citrus residues.". *
|
4.
|
|
PASTORE, Glaucia Maria (Docente); SANCHO, R. A. S. (autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Comparison of total phenols and in vitro antioxidant activity in undigested and digested extract of common bean (phaseolus vulgaris) seed coats.".
|
5.
|
|
GODOY, Helena Teixeira (Docente); 19th Latin-American Symposium - LACE 2013, (29/11/2013 a 03/12/2013), Lima, Peru, Poster:"Optimization of extraction and measurement of phenolic compounds in edible mushrooms by capillary electrophoresis.".
|
6.
|
|
FALCÃO, A. O. (Autor); SPERANZA, P. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); MACEDO, J. A. (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of enzymatic interesterification on the antioxidant capacity of Amazon oils.". *
|
7.
|
|
MACEDO, G. A. (Autor); MACEDO, J. A. (Autor); SILVA, L. H. M. (Autor); RODRIGUES, Antonio M. da Cruz (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Simultaneous extraction of oil and antioxidant compounds from oil palm fruit (Elaeis guineensis) by an aqueous enzymatic process". *
|
8.
|
|
MERCADANTE, Adriana Zerlotti (Docente); CHISTÉ, R. C. (autor); FREITAS, M (autor); VIII Meeting of the Society for Free Radical Biology and Medicine-South America - Bilateral Meeting Brazil-Japan., (21/10/2013 a 22/10/2013), São Paulo, SP, Brasil, Poster:"Carotenoids protect human erythrocytes against oxidative damage induced by peroxyl radicals.".
|
9.
|
|
CHISTÉ, R. C. (Autor); FREITAS, M.C. (Autor); MERCADANTE, Adriana Zerlotti (Autor); FERNANDES, E (Autor); SFRR-Europe 2013 Meeting, (23/09/2013 a 25/09/2013), Athens, Grécia, Poster:"Carotenoids inhibit peroxyl radical-induced oxidation of hemoglobin and lipids in human erythrocytes".
|
10.
|
|
EFRAIM, P. (Docente); PALLONE, J. A. L. (Docente); HASHIMOTO, J. C. (autor); MIATELO, B. (autor); 10th Pangborn Sensory Science, (11/08/2013 a 15/08/2013), Rio de Janeiro, RJ, Brasil, Poster:"Acceptability of chocolates from different Brazilian cocoa producing regions.". *
|
11.
|
|
SANTANA, A. S. (Autor); Simpósio Internacional Microbial Spoilers inFood 2013., (01/07/2013 a 03/07/2013), Quimper, França, Poster:"A two year study (2011-2012) on the occurrence of Clostridium pasteurianum in concentrated juices elaborated in Argentina".
|
12.
|
|
SANTANA, A. S. (Autor); OLIVEIRA UBIRAJARA SAB, Armando (Autor); Simpósio Internacional Microbial Spoilers inFood 2013., (01/07/2013 a 03/07/2013), Quimper, França, Poster:"An appraisal on microbial spoilage of soft drinks".
|
13.
|
|
SANTANA, A. S. (Autor); PEREZ, A.C. (Autor); F SILVA, F Silva (Autor); FRANCO, B.D.G.M. (Autor); Congresso da International Association for Food Protection (IAFP 2013 Annual Meeting)., (28/07/2013 a 01/08/2013), Charlotte, Estados Unidos da América, Poster:"Assessing the Microbiological and Physochemical Characteristics of Processing Water and Their Impact on Safety of Ready-to-Eat Vegetables".
|
14.
|
|
SANTANA, A. S. (Autor); FRANCO, B.D.G.M. (Autor); Congresso da International Association for Food Protection (IAFP 2013 Annual Meeting)., (28/07/2013 a 01/08/2013), Charlotte, Estados Unidos da América, Poster:"Practices in Brazilian Ready‑to‑Eat Vegetable Processing Plants Regarding Water Usage".
|
15.
|
|
PENA, W. E. L. (Autor); ANDRADE, Nélio José (Autor); PIRES, A. C. (Autor); SANTANA, A. S. (Autor); Simpósio Internacional Microbial Spoilers inFood 2013., (01/07/2013 a 03/07/2013), Quimper, França, Poster:"Growth kinetic parameters of Bacillus cereus strains carrying nonhaemolytic enterotoxin (Nhe), cytotoxin K, both genes and a non-diarrheic strain as affected by temperature".
|
16.
|
|
PENA, W. E. L. (Autor); SANTANA, A. S. (Autor); Simpósio Internacional Microbial Spoilers inFood 2013., (01/07/2013 a 03/07/2013), Quimper, França, Poster:"Modeling Byssochalmys nivea and Neosartorya fischeri inactivation in papaya and pineapple juices as affected by temperature and soluble solids".
|
17.
|
|
SANTANA, A. S. (Autor); Simpósio Internacional Microbial Spoilers inFood 2013., (01/07/2013 a 03/07/2013), Quimper, França, Poster:"Occurrence of Alicyclobacillus spp. guaiacol producing in juices and pulps of different fruits in Argentina during 2010-2012".
|
18.
|
|
BRAGAGNOLO, N. (Autor); FIGUEIREDO, B. C. (Autor); 7th International Congress on Pigments in Food - Novara/Italia., (18/06/2013 a 21/06/2013), Novara, Itália, Poster:"EFFECT OF ADDITION OF SODIUM ERYTHORBATE AND ANATTO ON THE LIPID OXIDATION IN PORK MEAT".
|
19.
|
|
SPERANZA, P. (Autor); FALCÃO, A. O. (Autor); MACEDO, J. A. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); 5th International Symposium Nutrition, Oxygen Biology and Medicine., (05/06/2013 a 07/06/2013), París, França, Poster:"Antioxidant capacityof Amazon oils before and after enzymatic interesterification". *
|
20.
|
|
MACEDO, J. A. (Autor); CAMARA, L, E (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); RIBEIRO, MARCELO LIMA (Autor); 5th International Symposium Nutrition, Oxygen Biology and Medicine., (05/06/2013 a 07/06/2013), París, França, Poster:"Chemopreventive POtential of Yerba Maté and its most significant bioactive compounds". *
|
21.
|
|
MACEDO, J. A. (Autor); FERREIRA, L. R. (Autor); RIBEIRO, MARCELO LIMA (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); 5th International Symposium Nutrition, Oxygen Biology and Medicine., (05/06/2013 a 07/06/2013), París, França, Poster:"Improving the health promotion potential of Orange juice by enzymatic biotransformation". *
|
22.
|
|
QUEIROZ, L D (Autor); MACEDO, J. A. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); 6th International Conference on Children's Bone Health, (22/06/2013 a 25/06/2013), Rotterdam, Holanda, Poster:"INCREASE OF BIOACTIVE ISOFLAVONES FROM SOYMILK BY BIOTRANSFORMATION". *
|
23.
|
|
DURRANT, Lucia Regina (Docente); Sustainable Polymers, (20/05/2013 a 23/05/2013), Florida, Estados Unidos da América, Poster:"Biosurfactant production by B. subtilis grown on raw glycerol and its application for the dispersion of carbon Nanotubes.".
|
24.
|
|
N A SILVA, N A Silva (Autor); RODRIGUES, Eliseu (Autor); MERCADANTE, Adriana Zerlotti (Autor); ROSSO, V. V. (Autor); 7th International Congress on Pigments in Food - Novara/Italia., (18/06/2013 a 21/06/2013), Novara, Itália, Poster:"Bioactive compounds and antioxidant activity in fruits from Atlantic rainforest, Southeast Brazil".
|
25.
|
|
XAVIER, Ana Augusta Odorissi (Autor); GALLEGO, A. G. (Autor); MERCADANTE, Adriana Zerlotti (Autor); PEREZ, Marco Antonio (Autor); 7th International Congress on Pigments in Food - Novara/Italia., (18/06/2013 a 21/06/2013), Novara, Itália, Poster:"MEASUREMENT OF ENZYMATIC HYDROLYSIS OF LUTEIN ESTERS ADDED TO DAIRY PRODUCTS DURING IN VITRO DIGESTION".
|
* Esta produção está associada também a outros órgãos
|
|
|