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Faculdade de Engenharia de Alimentos
 
Departamento de Tecnologia de Alimentos
 
Produções / Participação em congressos e outros eventos

Participações em congressos especializados internacionais com trabalhos apresentados
 
Oralmente
 
1.
  PORTO, B. C. (Autor); AUGUSTO, P. E. D. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Effect of Dynamic High Pressure on Technological Properties of Cashew Tree Gum (anacardium occidentale L.)". *
 
2.
  CONSOLI, L. (Autor); GRIMALDI, Renato (Autor); HUBINGER, Míriam Dupas (Autor); XXXVI Congresso Brasileiro de Sistemas Particulados - ENEMP, (20/10/2013 a 23/10/2013), Maceió, AL, Brasil, Oral:"AVALIAÇÃO DE MISTURAS LIPÍDICAS DE ÓLEO DE SOJA TOTALMENTE HIDROGENADO E ÓLEO DE SOJA COMO MATERIAIS DE PAREDE PARA A MICROENCAPSULAÇÃO DE ÁCIDO GÁLICO POR SPRAY CHILLING". *
 
3.
  LEITE, T. S. (Autor); AUGUSTO, P. E. D. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); International Nonthermal Food Processing Workshop - Research and Innovation Towards Competitiveness, (30/09/2013 a 02/10/2013), Florianopólis, SC, Brasil, Oral:"Concentrated Orange Juice Viscoelasticity Processed by High Pressure Homogenizaton Technology".
 
4.
  TRIBST, A. A. N. (Autor); COTA, J. (Autor); SQUINA, FM (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); International Nonthermal Food Processing Workshop - Research and Innovation Towards Competitiveness, (30/09/2013 a 02/10/2013), Florianopólis, SC, Brasil, Oral:"Effects of Dynamic High Pressure on the Structural Conformation of a Glucose Oxidase Produced by A. niger".
 
5.
  GIGANTE, Mirna Lucia (Docente); DINI, C. M. (autor); ADSA - Asas Joint Annual Meeting., (08/07/2013 a 12/07/2013), Indianápolis, Indiana, Estados Unidos da América, Oral:"Proteolysis and textura development in Prato cheese made with different coagulants.".
 
6.
  OLIVEIRA, M. M. (Autor); AUGUSTO, P. E. D. (Autor); GOMES DA CRUZ, Adriano (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Fermentation Kinetic and Rheology Characteristics of Milk Processed by Dynamic High Pressure". *
 
 
Poster
 
1.
  CRISTIANINI, Marcelo (Docente); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Evaluation of cashew tree gum (Anacardium occidentale L.) Emulsifying Properties.".
 
2.
  SCHMIDT, F.L. (Docente); BARBOSA-LABELLO, R. (autor); PEREIRA, K. S. (autor); ALVES, D.P. (autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Heat treatment and inativation of trypanosoma cruzi in açaí (Euterpe oleracea mart.) Pulp.".
 
3.
  LEITE JÚNIOR, B. R. C. (Autor); TRIBST, A. A. N. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of Dynamic High Pressure on Porcine Pepsin".
 
4.
  TRIBST, A. A. N. (Autor); AUGUSTO, P. E. D. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Improvements on Glucose Oxidase Activity Using Multiple Passes Through HIgh Pressure Homogenizing Valve". *
 
5.
  OLIVEIRA, M. M. (Autor); GOMES DA CRUZ, Adriano (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Stability characteristics of set fermented milk made with milk processed by dynamic high pressure".
 
6.
  LEITE, T. S. (Autor); AUGUSTO, P. E. D. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Rheology of Ready to Drink Orange Juice with High Fiber Content Orange Pulp". *
 
7.
  CORREIA, ANA GABRIELA (Autor); AUGUSTO, P. E. D. (Autor); LEITE, T. S. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Multi-Pass High Pressure Homogenization (MP-HP) of Tomato Juice: effect on the Rheological Properties". *
 
8.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); CARRARO, Carla Ivone (autor); SILVA BARRETO, Andrea Carla (autor); 59th International Congress of Meat Science and Technology, (18/08/2013 a 23/08/2013), &#304;zmir, Turkey, Turquia, Poster:"Technological propries of resistant starches as fat replacer in bologna sausage.".
 
9.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); SANTOS, B A (autor); CAMPAGNOL, P. C. B. (autor); GALVÃO, M.T.E.L. (autor); CRUZ, A.G. (autor); WAGNER, R. (autor); 10th Pangborn Sensory Science, (11/08/2013 a 15/08/2013), Rio de Janeiro, RJ, Brasil, Poster:"Perception of students of the university of Campinas on consumption and risks of high dietary salt intake.".
 
10.
  FARIA, José Assis F. (Docente); RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (autor); SANTOS, B. (autor); CRUZ, A. G. (autor); 10th Pangborn Sensory Science, (11/08/2013 a 15/08/2013), Rio de Janeiro, RJ, Brasil, Poster:"Projective mapping and Ultra-flash profiling provide similar sensory profilin regards prebiotic, low fat and commercial mortadella.".
 
11.
  EFRAIM, P. (Docente); PALLONE, J. A. L. (Docente); HASHIMOTO, J. C. (autor); MIATELO, B. (autor); 10th Pangborn Sensory Science, (11/08/2013 a 15/08/2013), Rio de Janeiro, RJ, Brasil, Poster:"Acceptability of chocolates from different Brazilian cocoa producing regions.". *
 
12.
  DA CRUZ, AG (Docente); AQUINO, Ligia (autor); A. SILVA, A. Silva (autor); CONTE JUNIOR, C A (autor); 10th Pangborn Sensory Science, (11/08/2013 a 15/08/2013), Rio de Janeiro, RJ, Brasil, Poster:"Addition of cheese whey in milk: The sensory methods can be useful?". *
 
13.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); GALVÃO, Maria Teresa E.Lopes (autor); C MESSIAS, V. (autor); FELISBERTO, M. H. F. (autor); NASCIMENTO, R. (autor); 10th Pangborn Sensory Science, (11/08/2013 a 15/08/2013), Rio de Janeiro, RJ, Brasil, Poster:"Effect of prebiotic fibers as fat substitute on the acceptability and sensory profile of low sodium frankfurter.".
 
14.
  DA CRUZ, AG (Docente); BORGES, A. (autor); 10th Pangborn Sensory Science, (11/08/2013 a 15/08/2013), Rio de Janeiro, RJ, Brasil, Poster:"Monitoring the consumer acceptability for pacu (piaractus mesopotamicus), tambaqui (colossoma macropomum) and its hybrid tambacu eviscerated and stored on ice.". *
 
15.
  EFRAIM, P. (Docente); 10th Pangborn Sensory Science, (11/08/2013 a 15/08/2013), Rio de Janeiro, RJ, Brasil, Poster:"Sensory evaluation of chocolates produced from different cocoa varieties grown in Bahia (Brazil) aiming resistance to witches'broom disease and improvement of quality.".
 
16.
  DA CRUZ, AG (Docente); MOURA, Elane (autor); FRANCO, R. (autor); CORTEZ, M. (autor); 10th Pangborn Sensory Science, (11/08/2013 a 15/08/2013), Rio de Janeiro, RJ, Brasil, Poster:"Sensory optimization of probiotic marbled cheese using jar scale, penalty analysis and logistic regression.". *
 
17.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); CAMPAGNOL, P. C. B. (autor); GALVÃO, Maria Teresa E.Lopes (autor); DA CRUZ, AG (autor); WAGNER, R. (autor); 10th Pangborn Sensory Science, (11/08/2013 a 15/08/2013), Rio de Janeiro, RJ, Brasil, Poster:"Consumer Study and Sensory Profile (CATA) of fermented sausages with reduced sodium content.
".

 
18.
  GONÇALVES, Lireny Ap.G. (Docente); XV Congreso Latinoamericano y Exhibición sobre Grasas y Aceites, (20/08/2013 a 23/08/2013), Santiago de Chile, Chile, Poster:"Influence of the addition of sucrose behenate on the melting behavior and polymorphism on palm oil.".
 
19.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); SANTOS, B. A. (autor); CAMPAGNOL, P. C. B. (autor); GALVÃO, Maria Teresa E.Lopes (autor); MORGANO, Marcelo Antonio, (autor); WAGNER, Roger (autor); 59th International Congress of Meat Science and Technology, (18/08/2013 a 23/08/2013), &#304;zmir, Turkey, Turquia, Poster:"Sensory profile of low sodium salami added of potassium and calcium chloride blends.".
 
20.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); CARRARO, Carla Ivone (autor); OLIVEIRA, T. L. C. (autor); ALENCAR, N. M. M. (autor); GALVÃO, Maria Teresa E.Lopes (autor); SILVA BARRETO, Andrea Carla (autor); MORGANO, Marcelo Antonio, (autor); 59th International Congress of Meat Science and Technology, (18/08/2013 a 23/08/2013), &#304;zmir, Turkey, Turquia, Poster:"Effects of na-lactate replacement by k-lactate on physico-chemical properties of low sodium sausage containing high levels of deboned poultry meat.".
 
21.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); NAKAMURA, C. (autor); MESSIAS, V. C. (autor); MORGANO, Marcelo Antonio, (autor); 59th International Congress of Meat Science and Technology, (18/08/2013 a 23/08/2013), &#304;zmir, Turkey, Turquia, Poster:"Influence of potassium chloride and calcium chloride on testura and emulsion stability of low sodium low cost sausage.".
 
22.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); NASCIMENTO, R. (autor); CARRARO, Carla Ivone (autor); SANTOS, B. A. (autor); CAMPAGNOL, P. C. B. (autor); 59th International Congress of Meat Science and Technology, (18/08/2013 a 23/08/2013), &#304;zmir, Turkey, Turquia, Poster:"Reducing salt and sodium nitrite in cooked turkey ham: effect of celery extract and starter culture on physicochemical properties.".
 
23.
  GIGANTE, Mirna Lucia (Docente); ALVES, LS (autor); DINI, C. M. (autor); GOMES, E. (autor); DA SILVA, R (autor); ADSA - Asas Joint Annual Meeting., (08/07/2013 a 12/07/2013), Indianápolis, Indiana, Estados Unidos da América, Poster:"Physicochemical and sensory properties of prato cheese made with different coagulants.".
 
24.
  GIGANTE, Mirna Lucia (Docente); ADSA - Asas Joint Annual Meeting., (08/07/2013 a 12/07/2013), Indianápolis, Indiana, Estados Unidos da América, Poster:"Pectin-whey protein microparticles containing probiotics: Release and survival of lactobacillus acidophilus La5 in simulated gastrointestinal conditions.".
 
25.
  GIGANTE, Mirna Lucia (Docente); MACIEL, G. M. (autor); CHAVES,, Karina S (autor); GROSSO, Carlos R. Ferreira (Docente); ADSA - Asas Joint Annual Meeting., (08/07/2013 a 12/07/2013), Indianápolis, Indiana, Estados Unidos da América, Poster:"Encapsulation yield, gastrointestinal resistance and storage stability of Lactobacillus acidophilus microencapsulated by spray-drying using sweet whey and skim milk.".
 
26.
  GIGANTE, Mirna Lucia (Docente); GROSSO, Carlos R. Ferreira (Docente); ADSA - Asas Joint Annual Meeting., (08/07/2013 a 12/07/2013), Indianápolis, Indiana, Estados Unidos da América, Poster:"Survival of free and microencapsulated lactobacillus acidophilus la5 in probiotic prato cheese during simulated gastrointestinal conditions.".
 
27.
  GIGANTE, Mirna Lucia (Docente); CHAVES,, Karina S (autor); GANDARA, A. L. N. (autor); ADSA - Asas Joint Annual Meeting., (08/07/2013 a 12/07/2013), Indianápolis, Indiana, Estados Unidos da América, Poster:"Selective methodology for enumeration of Lactobacillus acidophilus in yogurt and Prato cheese.".
 
28.
  CHANG, Yoon Kil (Docente); SCHMIELE, M. (autor); AROCHA GULARTE, Marcia (autor); Annual Meeting & Food Expo - IFT 13, (13/07/2013 a 16/07/2013), Chicago, Estados Unidos da América, Poster:"Phosphorylation of rice flour with sodium tripolyphosphate by microwave heating and evaluation of paste stability during freeze/thaw cycle.".
 
29.
  CHANG, Yoon Kil (Docente); JAEKEL, L. Z. (autor); SCHMIELE, M. (autor); Annual Meeting & Food Expo - IFT 13, (13/07/2013 a 16/07/2013), Chicago, Estados Unidos da América, Poster:"Dietary fiber and glycemic index of pasta containing whole grain wheat flour and resistant starch.".
 
30.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); DANTAS, F. B. H. (autor); DANTAS, Silvia Tondella (autor); Annual Meeting & Food Expo - IFT 13, (13/07/2013 a 16/07/2013), Chicago, Estados Unidos da América, Poster:"Sulfide black currence un canned meat: Effect of processing Paraneters and packaging.".
 
31.
  SCHMIDT, F.L. (Docente); VIEIRA, L. R. (autor); IAFP'S European Symposium on Food Safety, (15/05/2013 a 17/05/2013), Marseille, França, Poster:"Improving honey heat process for a better quality and safety product.".
 
32.
  FARIA, José Assis F. (Docente); ICSW 2013: The Twenty-Eighth International Conference on Solid Waste Technology and Management., (09/03/2013 a 15/03/2013), Philadelphia, PA, Estados Unidos da América, Poster:"Testing the Use of Coconut Fiber as a Protecting Cushioning Material for the transport of Mangoes.".
 
33.
  FARIA, José Assis F. (Docente); ICSW 2013: The Twenty-Eighth International Conference on Solid Waste Technology and Management., (09/03/2013 a 15/03/2013), Philadelphia, PA, Estados Unidos da América, Poster:"Measuring the Efficiency of Cocount Fiber and Wood Straw in the Reduction of Mechanical Injuries during Transport of Papaya. ".
 
34.
  FERNANDES, GD (Autor); FERNANDES, AMAP (Autor); SIMAS, R. C. (Autor); EBERLIN, M.N. (Autor); ALBERICI, RM (Autor); ARELLANO, Daniel Barrera (Autor); 104th AOCS Annual Meeting & Expo, (28/04/2013 a 01/05/2013), Montréal, Québec, Canadá, Poster:"Quantification of triacylglycerols in vegetable oils by Easy ambient sonic-spray ionization mass spectrometry technique". *
 
35.
  ANJOS, Carlos A. Rodrigues (Autor); XV Congreso Latinoamericano y Exhibición de Grasas y Aceites, (20/08/2013 a 23/08/2013), Santiago, Chile, Poster:"Evaluation of minor compounds and parameters of quality of Brasilian extra virgin oil (Arbequina): crops of 2011 and 2012".
 
36.
  CHAVES, K. F. (Autor); ROCHA, J. C. B. (Autor); ARELLANO, Daniel Barrera (Autor); XV XV Latin American Congress and Exhibition on Fats and Oils, (20/08/2013 a 23/08/2013), Santiago, Chile, Poster:"Consistencia de organogeles de aceite de soja estructurados con cera de candelilla y monogliceridos saturados".
 
37.
  PEREIRA, G. G. (Autor); CARDOSO, S. (Autor); MORALES VILHA, A. (Autor); MARIA VICTORIA BISHEIMEIR, Maria Victoria Bisheimeir (Autor); ARELLANO, Daniel Barrera (Autor); DOBARGANES, Maria Carmem (Autor); XV XV Latin American Congress and Exhibition on Fats and Oils, (20/08/2013 a 23/08/2013), Santiago, Chile, Poster:"Evolution of oxidation compounds in soybean biodiesel under accelerated conditions".
 
38.
  LEITE JÚNIOR, B. R. C. (Autor); TRIBST, A. A. N. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Changes in Calf Rennet Caused by Dynamic High Pressure Processing".
 
39.
  LEITE JÚNIOR, B. R. C. (Autor); TRIBST, A. A. N. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Dynamic High Pressure on Rhizomucor miehei Protease".
 
40.
  PORTO, B. C. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Evaluation of Cashew Tree Gum (anacardium occidentale L.) Emulsifying Properties".
 
41.
  LEITE, T. S. (Autor); AUGUSTO, P. E. D. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 10º SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (03/11/2013 a 06/11/2013), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) Rheology: applicability of the Cox-Merz Rule". *
 
 
* Esta produção está associada também a outros órgãos

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