ano 2014
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Faculdade de Engenharia de Alimentos
 
Departamento de Ciência de Alimentos
 
Produções / Resumos Publicados

Resumos publicados em anais de congressos
 
Nacional
 
1.
  PEREIRA, A.P.; CLERICI, M. T. P. S.; PASTORE, Glaucia Maria; Antioxidantes presentes em pitanga (Eugeniauniflora L.), 01/2014, XXIV Congresso Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos & IV Congresso do Instituto Nacional de Ciência e
Tecnologia de Frutos Tropicais.,
Vol. 1, pp.1-3, Aracaju, SE, Brasil, 2014 *

 
2.
  REBELLATO, A. P.; PALLONE, J. A. L.; CLERICI, M. T. P. S.; SEHN, G. A. R.; NOGUEIRA, A. H. C.; Ferro e zinco em pão de massa doce contendo farinha de batata doce amarela, 01/2014, XXIV Congresso Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos & IV Congresso do Instituto Nacional de Ciência e
Tecnologia de Frutos Tropicais.,
Vol. 1, pp.1-3, Aracaju, SE, Brasil, 2014 *

 
3.
  HARADA, Andrea Miho Morishita; ALONSO, Vanessa Pereira Perez; KABUKI, D. Y.; Influência de Bacillus cereus na formação de biofilme de Listeria monocytogenes isoladas de produtos lácteos. XXII Congresso de Iniciação Científica da Unicamp. Campinas, SP, 02 a 08 de junho de 2014. 15. Alvares, A. C. C.; Fernandes, M.S.; Kuaye, A. Y.; Kabuki., D. Y. Influência das etapas da higienização na remoção de biofilme multi-espécie de En, 01/2014, XXII Congresso de Iniciação Científica da UNICAMP,pp.1-3, Campinas, SP, Brasil, 2014
 
 
Internacional
 
1.
  FERNANDES, M. S.; KABUKI, D. Y.; KUAYE, Arnaldo Yoshiteru; Biofilm formation capacity in Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium isolated from processing ricotta, 09/2014, 1 TEMPH 2014 Trends in Environmental Microbiology for Public Health,Vol. 1, pp.1-3, Lisboa, Portugal, 2014. Resumo expandido *
 
2.
  MARIUTTI, Lilian Regina Barros; CHISTÉ, R. C.; RODRIGUES, Eliseu; FERNANDES, E.; MERCADANTE, Adriana Zerlotti; The antioxidant potential against reactive oxygen and nitrogen species of an extract from Byrsonima crassifolia fruit, 01/2014, 105th AOCS Annual Meeting & Expo,Vol. 105th, pp.1-1, San Antonio, Texas, Estados Unidos da América, 2014
 
3.
  FERNANDES, M. S.; KABUKI, D. Y.; KUAYE, Arnaldo Yoshiteru; Efficiency of sanitation procedures on removing biofilms of Enterococcus faecium and Enterococcus faecalis on stainless steel surface, 01/2014, 1 TEMPH 2014 Trends in Environmental Microbiology for Public Health,Vol. 1, pp.1-1, Lisboa, Portugal, 2014 *
 
4.
  S. BENTES, Ádria; MARQUES, M. C.; RODRIGUES, Eliseu; MARIUTTI, Lilian Regina Barros; MERCADANTE, Adriana Zerlotti; Underexploited native Brazilian fruits are good sources of bioactive compounds, 01/2014, 3rd International Conference on Food Digestion,Vol. 1, pp.152-152, Wageningen, Holanda, 2014
 
5.
  BRAGAGNOLO, N.; BARRIUSO, Blanca; MARIUTTI, L. R. B.; ANSORENA, A; ASTASARÁN, I; Mana-Cubiu (Solanum Sessiliflorum) extracts prevent cholesterol from oxidation in model systems, 01/2014, 105th AOCS Annual Meeting & Expo,Vol. 1, pp.6-6, San Antonio, Texas, Estados Unidos da América, 2014
 
6.
  BRAGAGNOLO, N.; A. L. DE SOUZA, Hugo; Microwave-assisted saponification method to the simultaneous determination of cholesterol and cholesterol oxides, 01/2014, 105th AOCS Annual Meeting & Expo,Vol. 1, pp.4-4, San Antonio, Texas, Estados Unidos da América, 2014
 
7.
  LANE, Juliana; ALONSO, Vanessa; POZZA, L.N.L.; SANT ANA, Anderson; SANT'ANA, A. S.; A meta-analysis of D-values of Salmonella spp. in chocolate, 01/2014, 24 24th International ICFMH conference - FOOD MICRO 2014,Vol. 1, pp.1-3, Nantes, França, 2014
 
8.
  MAIORAL, Daniele; OLIVO, Rubio; SILVA, K.L.; SANT ANA, Anderson; FRANCO, B.D.G.M.; SANT'ANA, A. S.; Assessing the influence of proportions between amount of vegetables immersed and volume of water to inactivate Salmonella in minimally processed lettuce and carrot, mimicking disinfection practices employed by Brazilian processing plants, 01/2014, Congresso Latino Americano de Microbiologia e Higiene de Alimentos - MICROAL 2014,Vol. 1, pp.363-364, Foz do Iguaçu, PR, Brasil, 2014
 
9.
  KAMIMURA, B. A.; SANT ANA, Anderson; SANT'ANA, A. S.; Brazilian artisanal cheeses made of ray milk - an overview of their composition, characteristics and microbial safety and ecology, 01/2014, 24 24th International ICFMH conference - FOOD MICRO 2014,Vol. 1, pp.1-3, Nantes, França, 2014
 
10.
  SANT ANA, Anderson; MARTIN, J. E. S. S.; MAIORAL, Daniele; BRUSA, Victoria; PACHECO, Fabiana; FRANCO, B.D.G.M.; SANT'ANA, A. S.; Diversity of Alicyclobacillus spp. isolated from fruit-based products in Argentina and Brazil, 01/2014, 24 24th International ICFMH conference - FOOD MICRO 2014,Vol. 1, pp.1-3, Nantes, França, 2014
 
11.
  MAIORAL, Daniele; BRAGA, Flávia; OLIVO, Rubio; SANT ANA, Anderson; D.G. FRANCO, Bernadette; SANT'ANA, A. S.; Effectiveness of chlorine-based sanitizers to inactivate Salmonella in minimally processed lettuce, mimicking the disinfection practices used in Brazilian processing plants, 01/2014, 17th World Congress of Food Science and Technology & Expo,Vol. 1, pp.1-3, Montreal, Canadá, 2014
 
12.
  TIBÉRIO, Ana Laura; FERNANDES, M. S.; KAMIMURA, B. A.; PRADO-SILVA, L; GOMES DA CRUZ, Adriano; SANT ANA, Anderson; SANT'ANA, A. S.; Growth Potential of Listeria monocytogenes in six formulations of probiotic cottage cheese with reduced sodium content stored at different temperature combinations, 01/2014, 24 24th International ICFMH conference - FOOD MICRO 2014,Vol. 1, pp.1-3, Nantes, França, 2014
 
13.
  PRADO-SILVA, L; GONZALES-BARRON, U; CADAVEZ, V; SANT ANA, Anderson; SANT'ANA, A. S.; Meta-analysis of Alicyclobacillus acidoterrestris inactivation in different citrus juices by thermal and non-thermal methods, 01/2014, 24 24th International ICFMH conference - FOOD MICRO 2014,Vol. 1, pp.1-3, Nantes, França, 2014
 
14.
  ALVARENGA, V. O.; MUNFORD, Allan; PRADO-SILVA, L; CRUCELLO, A.; SANT ANA, Anderson; SANT'ANA, A. S.; Microbial contaminants of beer with special reference to sporeforming bacteria: isolation, identification, resistance and fate in beers stored at different temperature conditions, 01/2014, 24 24th International ICFMH conference - FOOD MICRO 2014,Vol. 1, pp.1-3, Nantes, França, 2014
 
15.
  ALVARENGA, V. O.; POSSAS, Aricia; KAMIMURA, B. A.; SANT ANA, Anderson; SANT'ANA, A. S.; Surrogate Microorganisms: a systematic and comprehensive review of their characteristics and potential impacts in food safety, 01/2014, 24 24th International ICFMH conference - FOOD MICRO 2014,Vol. 1, pp.1-3, Nantes, França, 2014
 
16.
  DIAS, S. O.; SANT ANA, Anderson; FREDO, Carlos Eduardo; SANT'ANA, A. S.; Validation of the Secondary Predictive Model Developed for Salmonella Enteritidis SE86 Growth on Homemade Mayonnaise Salad, 01/2014, Congresso Latino Americano de Microbiologia e Higiene de Alimentos - MICROAL 2014,Vol. 1, pp.257-258, Foz do Iguaçu, PR, Brasil, 2014 *
 
17.
  FERRARI, Sarita; SIMAS, R. C.; COELHO, M. B.; COSTA, Heni; MIGUEL, Maria Carolina; GARCIA NETO, Manoel; BONASSA, Karina; REYES, Felix G. Reyes; EBERLIN, M.N.; NOGUEIRA, G.; Determination of Enrofloxacin and Ciprofloxacin in chicken tissues by ESI LC-MS/MS, 01/2014, International Symposium on Food Safety and Quality: Applications of Nuclear and Related Techniques,Vol. 1, pp.126-126, Vienna, Austria, 2014 *
 
18.
  REBELLATO, A. P.; PALLONE, J. A. L.; BIOACCESSIBILITY OF IRON AND ZINC IN SALT WATER BISCUITS PRODUCED IN BRAZIL, 01/2014, 17th World Congress of Food Science and Technology & Expo,Vol. 1, pp.1-3, Montreal, Canadá, 2014
 
19.
  TORETI, V. C.; TURATTI, M. A.; PALLONE, J. A. L.; DETERMINATION OF ESSENTIAL ELEMENTS CALCIUM AND ZINC IN SOYMILK COMMERCIALLY AVAILABLE., 01/2014, 17th World Congress of Food Science and Technology & Expo,Vol. 1, pp.1-3, Montreal, Canadá, 2014
 
20.
  REBELLATO, A. P.; PALLONE, J. A. L.; FERRO E ZINCO EM PÃO DE MASSA DOCE CONTENDO FARINHA DE BATATA DOCE AMARELA., 01/2014, XXIV Congresso Brasileiro d Ciência e Tecnologia de Alimentos,Vol. 1, pp.1-3, Aracaju, SE, Brasil, 2014
 
21.
  TORETI, V. C.; TURATTI, M. A.; PALLONE, J. A. L.; VALIDAÇÃO DE MÉTODO ANALÍTICO PARA DETERMINAÇÃO DE FÓSFORO INORGÂNICO EM EXTRATO HIDROSSOLÚVEL DE SOJA, 01/2014, XXIV Congresso Brasileiro d Ciência e Tecnologia de Alimentos,Vol. 1, pp.1-3, Aracaju, SE, Brasil, 2014
 
22.
  TORETI, V. C.; TURATTI, M. A.; PALLONE, J. A. L.; VALIDATION OF ANALYTICAL METHOD FOR DETERMINATION OF IRON, ZINC AND CALCIUM IN SOYMILK, 01/2014, 17th World Congress of Food Science and Technology & Expo,Vol. 1, pp.1-3, Montreal, Canadá, 2014
 
23.
  PASTORE, Glaucia Maria; PEREIRA, A. P.; CLERICI, M. T. P. S.; NOJIMA, Marina Akemi; GIOIA JUNIOR, Luis Carlos; NABESHIMA, E. H.; Influência da farinha de batata-doce amarela na coloração e atividade antioxidante de panettones produzidos a partir de massa ácida, 01/2014, I Simpósio Brasileiro de Compostos Bioativos,Vol. 1, pp.27956-27956, Campinas, SP, Brasil, 2014 *
 
 
* Esta produção está associada também a outros órgãos

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