ano 2017
Conheça a UniversidadePesquisa na UniversidadeCentros e NúcleosCentros e NúcleosProdução Científica em 2017Logotipo da UnicampClique para a página inicial

  você está aqui: FEA - DEPAN
    
 Ciências Biomédicas
 Ciências Exatas
 Ciências Humanas, Sociais e Artes
 Ciências da Engenharia
FCA
FEAGRI
FEC
FEA
FEEC
FEM
FEQ
FT
IC
DEPAN - Participações em congressos especializados internacionais com trabalhos apresentados
 
Faculdade de Engenharia de Alimentos
 
Departamento de Alimentos e Nutrição
 
Produções / Participação em congressos e outros eventos

Participações em congressos especializados internacionais com trabalhos apresentados
 
Oralmente
 
1.
  ANTUNES, E. (Docente); PAULA M BARBOSA, Paula M Barbosa (colaborador da produção da unicamp); ALEXANDRE, E. C. (pos doc); JUSTO, A. F. O. (Doutorado); MACEDO, G. A. (colaborador da produção da unicamp); VI Simpósio Internacional de Estresse Oxidtivo e Doenças Cardiovasculares, (17/11/2017 a 17/11/2017), Porto Alegre, RS, Brasil, Oral:"Resiiduos da industria de citrus no relaxamento de vasos: resultados preliminares". *
 
2.
  ALENCAR, N. M. M. (Autor); BARONE, B. (Autor); RODRIGUES, Elisa Lisboa (Autor); BIASOTTO, Aline (Autor); BEHRENS, J. H. (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"SYRAH WINE FROM SÃO FRANCISCO VALLEY, BRAZIL - UNDERSTANDING THE WINE CONSUMERS' PERCEPTIONS".
 
3.
  PREVIATO, H. D. R. A. (Autor); BEHRENS, J. H. (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Craving for sweets and overweight among adolescents".
 
4.
  SALDANA, ERICK (Autor); SALDARRIAGA, Luiz (Autor); BEHRENS, J. H. (Autor); RIBEIRO, C. M. (Autor); CONTRERAS-CASTILLO, CJ (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"DESCRIPTIVE ANALYSIS OF BACON SMOKED WITH BRAZILIAN REFORESTED WOODS: METHODOLOGICAL ASPECTS, STATISTICAL ANALYSIS, AND STUDY OF SENSORY CHARACTERISTICS".
 
5.
  OLIVEIRA, H. R. (Autor); BEHRENS, J. H. (Autor); OTHEGUY, Méven (Autor); VALENTIN, Dominique (Autor); TOMAKOVA, Lenka (Autor); BARON, M. (Autor); OTTERBRING, Tobias (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Effect of culture on conceptual representation of new and old world wine: A comparison between Brazil, Czech Republic and Sweden".
 
6.
  OLIVEIRA, H. R. (Autor); BEHRENS, J. H. (Autor); OTTERBRING, Tobias (Autor); SCHWAB, Natalia (Autor); GOMÉZ-CORONA, Carlos (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Feminine food to male customers? Exploring men's motivation to consume food made with flowers".
 
7.
  BARONE, B. (Autor); NOGUEIRA, R.M. (Autor); GUIMARÃES, Katia R L S L d Q (Autor); BEHRENS, J. H. (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"What about sustainability and its relationship with food?".
 
8.
  BARROS, H. D. F. Q. (Autor); BASEGGIO, A. M. (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); 12 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Acidification effect at bioactive compounds extraction in jabuticaba?s peel (Plinia cauliflora)".
 
9.
  BARROS, H. D. F. Q. (Autor); BATISTA, P. B. (Autor); TARONE, A. G. (Autor); TERAMOTO, Juliana (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); 12 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Aplicação de ultrassom para extração de substâncias bioativas da polpa do Melão Andino (Solanum muricatum)".
 
10.
  ALVES, S. C. O. (Autor); FAVARO, W. J. (Autor); RUIZ, A.L.T.G. (Autor); NONATO, Fabiana R. (Autor); BANZATO, T. P. (Autor); COSTA, D. B. V. (Autor); CARVALHO, J. E. (Autor); ARELLANO, Daniel Barrera (Autor); GRIMALDI, Renato (Autor); STAHL, M. A. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); SOCCA, E. A. R. (Autor); 12 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Efeito da semente e farinha fibrosa de chia (Salvia hispanica L.) no desenvolvimento do tumor sólido de Ehrlich em camundongos". *
 
11.
  ALVES, S. C. O. (Autor); FAVARO, W. J. (Autor); RUIZ, A.L.T.G. (Autor); NONATO, Fabiana R. (Autor); BANZATO, T. P. (Autor); COSTA, D. B. V. (Autor); CARVALHO, J. E. (Autor); ARELLANO, Daniel Barrera (Autor); GRIMALDI, Renato (Autor); STAHL, M. A. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); SOCCA, E. A. R. (Autor); 12 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Efeito do óleo de chia (Salvia hispanica L.) no desenvolvimento do tumor sólido de Ehrlich em camundongos". *
 
12.
  GERALDI, M. V. (Autor); TARONE, A. G. (Autor); CINTIA REIS BALLARD, Cintia Reis Ballard (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); 12 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Extraction process to readily obtain bioactive compounds from Myrciaria jaboticaba juice".
 
13.
  LUANA HASELEIN MAURER, Luana Haselein Maurer (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); LAMAS, C. A. (Autor); ANDREA QUATRIN, Andrea Quatrin (Autor); CAGNON, V. H. A. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); EMANUELI, Tatiane (Autor); 12 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Fiber-associated polyphenols from grape skin attenuate the inflammatory response of TNBS-ulcerative colitis in rats". *
 
14.
  MARQUES, L.A. (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); SOUSA, G. M. (Autor); BICAS, J. L. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); CARRILHO, E. (Autor); BOGUSZ JR., S (Autor); 12 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"High-throughput low-cost method to determine short-chain fatty acids in rats and mice faeces by capillary electrophoresis". *
 
15.
  ALENCAR, N. M. M. (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); BIASOTO, A. C. T. (Autor); BEHRENS, J. H. (Autor); 12 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Influence of prolonged maceration and aging process in tropical syrah wines produced in northeastern of Brazil".
 
16.
  TAPIA, E. V. (Autor); TARONE, A. G. (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); SATO, Hélia Harumi (Autor); PASTORE, Glaucia Maria (Autor); LLATAS, L.F.G. (Autor); 12 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Phenolic compound contents and antioxidant activity in plants with nutritional and/or medicinal properties from the Peruvian Andean region-Andamarca". *
 
17.
  LUANA HASELEIN MAURER, Luana Haselein Maurer (Autor); ANDREA QUATRIN, Andrea Quatrin (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); NICHELLE, S.M. (Autor); TEIXEIRA, C. F. P. (Autor); CRUZ, I.B.M. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); EMANUELLI, Tatiana (Autor); São Paulo School of Advanced Sciences on Reverse Engineering of Processed F, (25/09/2017 a 04/10/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Dietary fiber and bound phenolics from grape peel powder promote GSH recycling but not GSH synthesis in rats with TNBS-ulcerative colitis".
 
18.
  MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); Mini Symposium Natural Compounds and Chronic Diseases, (05/05/2017 a 05/05/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Bioactive comounds and Obesity".
 
19.
  NAKAJIMA, VM (Autor); AMANDA ALVES DE ÁVILA, (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); MACEDO, J. A. (Autor); European Congress on Obesity (ECO2017), (17/05/2017 a 20/05/2017), Porto, Portugal, Oral:"Biotransformed citrus residue act as an anti-inflammatory in co-culture of 3T3-L1 and RAW 264.7". *
 
20.
  AMANDA ALVES DE ÁVILA, (Autor); QUEIRÓS, L. D. (Autor); UETA, T. M. (Autor); LOPES, D. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); MACEDO, J. A. (Autor); European Congress on Obesity (ECO2017), (17/05/2017 a 20/05/2017), Porto, Portugal, Oral:"In vitro evaluation of anti-lipogenic potential by biotransformed soy extracts".
 
21.
  LEAO, KMM (Autor); L.V.C.REIS, (Autor); SPERANZA, P. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); MACEDO, J. A. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); Congresso Óleos e Gorduras - International Meeting on Fats and Oil Processing: Recent Advances in Trans Fat Alternatives, (10/05/2017 a 11/05/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Influência da interesterificação enzimática do óleo de buriti nos teores de tocoferóis". *
 
22.
  BRAGAGNOLO, N. (Autor); DIAS, L. G. (Autor); MARIUTTI, L. R. B. (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"ARE THERE ANY DIFFERENCES AMONG THE PROFILES OF VOLATILE COMPOUNDS FROM DIFFERENT TYPES OF RICE?". *
 
23.
  BRAGAGNOLO, N. (Autor); MARIUTTI, L. R. B. (Autor); ERNANE DOS SANTOS SOUZA, Ernane dos Santos Souza (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"EFEITO DA ALTA PRESSÃO E DA ADIÇÃO DE EXTRATO DE CAFÉ VERDE NO PERFIL DE ÁCIDOS GRAXOS DE CARNE SUÍNA". *
 
24.
  BRAGAGNOLO, N. (Autor); DIAS, L. G. (Autor); MARIUTTI, L. R. B. (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"OPTIMIZATION OF THE EXTRACTION OF VOLATILE COMPOUNDS FROM AROMATIC RICE BY HS-SPME/GC-MS USING A CENTRAL COMPOSITE ROTATABLE DESIGN". *
 
25.
  BOLINI, Helena Maria Andre (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Oral:"CARACTERÍSTICAS SENSORIAIS E SUAS INFLUÊNCIAS NA PREFERÊNCIA: ALIMENTOS COM FINALIDADES DIETÉTICAS".
 
 
Poster
 
1.
  LAMAS, A.C. (Autor); A. KIDO, L. (Autor); PANGRAZI, E. N. (Autor); COLLARES-BUZATO, C. B. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); CAGNON, V. H. A. (Docente); ASCB: aninternational fórum for cellbiology, (02/12/2017 a 06/12/2017), Philadelphia, Estados Unidos da América, Poster:"Jaboticaba extract prevents inflammation and hormonal imbalance in the prostatic micro environment of high-fat-fed aging mice". *
 
2.
  CUQUETTO-LEITE, L. (Autor); LAMAS, C. A. (Autor); COLLARES-BUZATO, C. B. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); CAGNON, V. H. A. (Docente); ASCB: aninternational fórum for cellbiology, (02/12/2017 a 06/12/2017), Philadelphia, Estados Unidos da América, Poster:"Jabuticaba peel extract favors the recovery of fertility and antioxidant activity in the testicle of high-fat-fed aging mice". *
 
3.
  C A LAMAS, (Autor); KIDO, L. A. (Autor); PANGRAZI, E. N. (Autor); COLLARES-BUZATO, C. B. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); CAGNON, V. H. A. (Autor); ASCB / EMBO 2017 meeting, (02/12/2017 a 06/12/2017), Philadelphia, Estados Unidos da América, Poster:"Jaboticaba extract prevents inflammation and hormonal imbalance in the prostatic microenvironment of high‐fat‐fed aging mice.". *
 
4.
  CUQUETTO-LEITE, L. (Autor); C A LAMAS, (Autor); COLLARES-BUZATO, C. B. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); CAGNON, V. H. A. (Autor); DOLDER, H. (Autor); ASCB / EMBO 2017 meeting, (02/12/2017 a 06/12/2017), Philadelphia, Estados Unidos da América, Poster:"Jabuticaba peel extract favors the recovery of fertility and antioxidant activity in the testicle of high‐fat‐fed aging mice.". *
 
5.
  PANGRAZI, E. N. (Autor); LAMASC, A. (Autor); BASSEGIO, A. M (Autor); A. KIDO, L. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); CAGNON, V. H. A. (Docente); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Efeitos pró-tumorigênicos da dieta hiperlipídica no adenocarcinoma de próstata frente ao tratamento com extrato da casca de jabuticaba.". *
 
6.
  CUQUETTO-LEITE, L. (Autor); LAMAS, A.C. (Autor); COLLARES-BUZATO, C. B. (Docente); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); CAGNON, V. H. A. (Docente); DOLDER, H. (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Jabuticaba peel extract favors the recovery of fertility and antioxidant activity in the testicle of high-fat-fed aging mice". *
 
7.
  MAURER, L. (Autor); CAZARIN, C.B.C. (Autor); LAMAS, C. A. (Autor); ANDREA QUATRIN, Andrea Quatrin (Autor); CAGNON, V. H. A. (Docente); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); EMANUELLI, Tatiana (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Fiber-Associted Polyphenols from grape skin attenuate the inflammatory response of TNBS-ulcerative colitis in rats". *
 
8.
  CRISTIANINI, Marcelo (Docente); SCHMIDT, F.L. (Docente); BOLINI, Helena Maria Andre (Docente); G PEREIRA, G Pereira (autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"APPLICATION OF TIME-INTENSITY ANALYSIS IN SOLUTIONS OF XANTHAN GUM AND ORGANIC ACIDS ". *
 
9.
  CRISTIANINI, Marcelo (Docente); G PEREIRA, G Pereira (autor); SCHMIDT, F.L. (Docente); T S LEITE, T S Leite (autor); BOLINI, Helena Maria Andre (Docente); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"TEMPORAL PROFILE OF SWEET TASTE IN SOLUTIONS OF THICKENERS AND ORGANIC ACIDS ". *
 
10.
  CUQUETTO-LEITE, L. (Autor); C A LAMAS, (Autor); COLLARES-BUZATO, C. B. (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); CAGNON, V. H. A. (Autor); DOLDER, H. (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"High-fat diet induced histopathological and structural damage in the male reprodutive system of aging mice.". *
 
11.
  M SCARTON, (Autor); TATIANE GODOY RIBEIRO, (Autor); BEHRENS, J. H. (Autor); CLERICI, M. T. P. S. (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"SENSORY EVALUATION OF GLUTEN-FREE FUSILLI PASTA CONTAINING RICE FLOUR AND BIOFORTIFIED SWEET POTATO FLOUR". *
 
12.
  LOPES, I. S. (Autor); MICHELON, M. (Autor); LOPES DA CUNHA, Rosiane (Autor); PICONE, C. S. F. (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Chitosan as de-emulsifier agent for dairy waste water". *
 
13.
  MANTOVANI, R. A. (Autor); FURTADO, G. F. (Autor); NETTO, Flávia Maria (Autor); LOPES DA CUNHA, Rosiane (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Assessing the potential of whey protein fibrils modified by pH changes and mechanical processes as emulsifiers". *
 
14.
  SOARES, A. S. P. (Docente); CORREA, R. M. (aluna); TERRILE, A. E. (autor); GROSSO, Carlos R. Ferreira (autor); XI Congresso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos CIBIA 2017, (22/10/2017 a 25/10/2017), Valparaíso, Chile, Poster:"Microparticulas producidas por gelificaion iónica adicionadas con microparticulas lipídicas conteniendo glucosa encapsulada". *
 
15.
  CAGNON, V. H. A. (Autor); C A LAMAS, (Autor); HERMES T, Hermes T (Autor); KIDO LA, Kido LA (Autor); MINATEL E, Minatel E (Autor); COLLARES-BUZATTO C, Collares-Buzatto C (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); Experimental Biology Meeting at the San Diego, (02/04/2016 a 06/04/2016), San Diego, Estados Unidos da América, Poster:"Angiogenic, Oxidative and Hormonal Responses of the prostatic microenvironment in high fat diet-fed aging mice". *
 
16.
  CINTIA REIS BALLARD, Cintia Reis Ballard (Autor); SANTOS, E. F. (Autor); GENEVIÈVE PILON, Geneviève Pilon (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); ANDRÉ MARETTE, André Marette (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); European Congress on Obesity (ECO2017), (17/05/2017 a 20/05/2017), Porto, Portugal, Poster:"Beneficial effects of Tucum-do-Pantanal (Bactris setosa Mart) extract on diet induced obesity, liver steatosis and insulin resistance in C57BL/6J mice".
 
17.
  CINTIA REIS BALLARD, Cintia Reis Ballard (Autor); SANTOS, E. F. (Autor); M DUBOIS, M Dubois (Autor); GENEVIÈVE PILON, Geneviève Pilon (Autor); CAZARIN, C. B. B. (Autor); ANDRÉ MARETTE, André Marette (Autor); MAROSTICA JUNIOR, M. R. (Autor); European Congress on Obesity (ECO2017), (17/05/2017 a 20/05/2017), Porto, Portugal, Poster:"Tarumã (Vitex cymosa bertero ex spreng) extract protects against diet induced obesity and with tendency to lower expression of FFAR2/GPR43 on adipose tissue in C57BL/6J mice".
 
18.
  LOPES, I. S. (Autor); LOPES DA CUNHA, Rosiane (Autor); PICONE, C. S. F. (Autor); VII International Conference on proteins and food colloids, (18/06/2017 a 21/06/2017), Barcelona, Espanha, Poster:"Electrostatic complexes formed by chitosan - whey protein isolate (WPI): how its association influences the interfacial tension". *
 
19.
  TOLEDO, Antônio Matias Navarrete de (Autor); PICONE, C. S. F. (Autor); SATO, A. C. K. (Autor); VII International Conference on proteins and food colloids, (18/06/2017 a 21/06/2017), Barcelona, Espanha, Poster:"Lecithin-chitosan polyelextrolyte complexes to development of O/W emulsions". *
 
20.
  LOPES, I. S. (Autor); LOPES DA CUNHA, Rosiane (Autor); PICONE, C. S. F. (Autor); 19th Gums & Stabilisers for the Food Industry Conference, (27/06/2017 a 30/06/2017), Berlim, Alemanha, Poster:"Production of chitosan and whey protein isolate electrostatic complexes: influence of chitosan charge and size". *
 
21.
  RODRIGUES, Daniele Bobrowski Rodrigues (Autor); C. CHITCHUMROONCHOKCHAI, C. Chitchumroonchokchai (Autor); MARK L. FAILLA, Mark L. Failla (Autor); MARIUTTI, L. R. B. (Autor); MERCADANTE, Adriana Zerlotti (Autor); São Paulo School of Advanced Sciences on Reverse Engineering of Processed F, (25/09/2017 a 04/10/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"ADDITION OF SALMON ENHANCED THE IN VITRO BIOACCESSIBILITY OF CAROTENOIDS IN A VEGETABLE SALAD". *
 
22.
  RODRIGUES, Daniele Bobrowski Rodrigues (Autor); C. CHITCHUMROONCHOKCHAI, C. Chitchumroonchokchai (Autor); MARIUTTI, L. R. B. (Autor); MERCADANTE, Adriana Zerlotti (Autor); MARK L. FAILLA, Mark L. Failla (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"ANIMAL-DERIVED PRODUCTS AS SOURCE OF BIOACCESSIBLE XANTHOPHYLLS". *
 
23.
  BORDIGNON, J. C. S. (Autor); NETTO, Flávia Maria (Autor); MARIUTTI, L. R. B. (Autor); 12 SLACA - Simpósio Latino Americano de Ciências de Alimentos, (04/11/2017 a 07/11/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"EFFECTS OF THERMAL TREATMENT ON THE OXIDATION OF WHEY PROTEINS".
 
24.
  MARQUES, M. C. (Autor); MARIUTTI, L. R. B. (Autor); MERCADANTE, Adriana Zerlotti (Autor); São Paulo School of Advanced Sciences on Reverse Engineering of Processed F, (25/09/2017 a 04/10/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"MICROWAVE-ASSISTED EXTRACTION CAN BE USED FOR SELECTIVE EXTRACTION OF ACYLATED ANTHOCYANINSFROM RED CABBAGE". *
 
25.
  SILVA, M. E. C. (Autor); CILLA, A. (Autor); PACHECO, M. T. B. (Autor); CANDIDO, Regina Celia (Autor); MARIUTTI, L. R. B. (Autor); BRAGAGNOLO, N. (Autor); ALEGRÍA, A. (Autor); NETTO, Flávia Maria (Autor); São Paulo School of Advanced Sciences on Reverse Engineering of Processed F, (25/09/2017 a 04/10/2017), Campinas, SP, Brasil, Poster:"WHEY PEPTIDE-IRON COMPLEXES: OBTAINING, CHARACTERIZATION AND EVALUATION OF IRON PRO-OXIDANT EFFECT AND IRON BIOAVAILABILITY USING CACO-2 CELL CULTURE MODEL". *
 
 
* Esta produção está associada também a outros órgãos

© 2017 - Unicamp / Centro de Computação - Todos os direitos reservados