ano 2019
Conheça a UniversidadePesquisa na UniversidadeCentros e NúcleosCentros e NúcleosProdução Científica em 2019Logotipo da UnicampClique para a página inicial

  você está aqui: FEA - DCA
    
 Ciências Biomédicas
 Ciências Exatas
 Ciências Humanas, Sociais e Artes
 Ciências da Engenharia
FCA
FEAGRI
FEC
FEA
FEEC
FEM
FEQ
FT
IC
DCA - Participações em congressos especializados internacionais com trabalhos apresentados
 
Faculdade de Engenharia de Alimentos
 
Departamento de Ciência de Alimentos
 
Produções / Participação em congressos e outros eventos

Participações em congressos especializados internacionais com trabalhos apresentados
 
Oralmente
 
1.
  GODOY, Helena Teixeira (Docente); GALINDO, M. V. (aluno); LIMA, A. F. (aluno); MORAES, M. R. (aluno); OLIVEIRA, W. S. (aluno); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Oral:"Bisphenol A and benzophenones in infant formulas: development of analytical methodology and occurrence".
 
 
Poster
 
1.
  SOUZA, C. S. R. (aluno); AUGUSTO, F. (docente); GODOY, Helena Teixeira (Docente); 9th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, (05/11/2019 a 08/11/2019), Praga, República Tcheca, Poster:"COMPARATIVE STUDY OF VOLATILE PROFILES OF BRAZILIAN ARBEQUINA OLIVE OIL USING HS-SPME-GC×GC-MS". *
 
2.
  GODOY, Helena Teixeira (Docente); OLIVEIRA, W. S. (pos-doc); TEIXEIRA FILHO, José (docente); SOUZA, T. C. L. (aluno); PADULA, Marisa (colaborador); 9th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, (05/11/2019 a 08/11/2019), Praga, República Tcheca, Poster:"DETERMINATION OF PHTHALATES IN BABY FOOD COMBINING ACETONITRILE-BASED EXTRACTION WITH LOW-TEMPERATURE CLEANUP AND GAS CHROMATOGRAPHY–MASS SPECTROMETRY ANALYSIS". *
 
3.
  GODOY, Helena Teixeira (Docente); SOUZA, C. S. R. (aluno); SOUZA, J. R. B. (aluno); DA SILVA, LFD (aluno); AUGUSTO, F. (docente); 9th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, (05/11/2019 a 08/11/2019), Praga, República Tcheca, Poster:"MULTIVARIATE OPTIMIZATION OF THE HS-SPME ISOLATION OF VOLATILE ORGANIC COMPOUNDS FROM EXTRA VIRGIN OLIVE OIL". *
 
4.
  GODOY, Helena Teixeira (Docente); TEIXEIRA FILHO, José (docente); OLIVEIRA, W. S. (pos-doc); SOUZA, T. C. L. (aluno); PADULA, Marisa (colaborador); 9th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, (05/11/2019 a 08/11/2019), Praga, República Tcheca, Poster:"THE EVALUATION OF MIGRATION OF NON-TARGET COMPOUNDS AND PHTHALATE FROM BABY BOTTLES - AN EXTRACTION METHOD". *
 
5.
  SOUZA, T. C. L. (aluno); SILVEIRA, T. F. F. (aluno); CUNHA, E. C. E. (aluno); DUARTE, MARTA CRISTINA TEIXEIRA (pesquisador); TEIXEIRA FILHO, José (docente); GODOY, Helena Teixeira (Docente); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"SELECTED UNDERUTILIZED EDIBLE GREEN LEAVES: INHIBITION EFFECT ON THE FORMATION OF COLORECTAL CANCER RELATED COMPOUNDS AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY". *
 
6.
  GODOY, Helena Teixeira (Docente); SOUZA, T. C. L. (aluno); NEVES, D. A. (aluno); OLIVEIRA, W. S. (pos-doc); PAZ NETO, J. V. (aluno); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"VOLATILE COMPOUNDS OF EIGHT SELECTED UNDERUTILIZED PLANTS BY HEADSPACE SOLID-PHASE MICROEXTRACTION AND GAS CHROMATOGRAPHY".
 
7.
  SILVEIRA, T. F. F. (aluno); CRISTIANINI, Marcelo (docente); ALMEIDA, J. F. (aluno); GODOY, Helena Teixeira (Docente); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"PHENOLIC COMPOUNDS IN AÇAÍ JUICE ARE INCREASED AFTER HIGH PRESSURE PROCESSING". *
 
8.
  REIS, G. C. L. (aluno); DE ABREU GLÓRIA, Maria Beatriz (pesquisador); GODOY, Helena Teixeira (Docente); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"The effect of in vitro digestion on spermidine and amino acids from fresh and processed mushroom".
 
9.
  FREITAS, S. O. (aluno); OLIVEIRA, W. S. (pos-doc); TEIXEIRA FILHO, José (docente); GODOY, Helena Teixeira (Docente); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Migration of volatile organic compounds in child training cups". *
 
10.
  GODOY, Helena Teixeira (Docente); SILVA, L. C. (aluno); BERTOLUCCI, L. G. (aluno); PALLONE, J. A. L. (docente); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"MINERAIS ESSENCIAIS EM SUBPRODUTOS DE INDUSTRIAS DE TOMATE".
 
11.
  KUROZAWA, L. E. (docente); GODOY, Helena Teixeira (Docente); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Storage stability of 5-caffeoylquinic acid in powder cocona (Solanum sessiliflorum Dunal) encapsulated with maltodextrin and hydrolyzed collagen blends". *
 
12.
  OLIVEIRA, W. S. (pos-doc); MITIASHI, T. Y. M. (aluno); PADULA, Marisa (pesquisador); GODOY, Helena Teixeira (Docente); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Phthalates migration and volatile organic compounds from silicone utensils".
 
13.
  BICAS, J. L. (Docente); 3 International Flavor and Fragrance Conference, (01/10/2019 a 04/10/2019), Viña Del Mar, Chile, Poster:"Liquid-liquid extraction procedure for the selective recovery of limonene-1,2-diol obtained via limonene biotransformation".
 
14.
  SATO, A. C. K. (Docente); VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019, (07/07/2019 a 10/07/2019), Porto, Portugal, Poster:"Antimicrobial properties of lactoferrin-gellan gum nanoparticles". *
 
15.
  ALENCAR, W. M. P. (Autor); FASOLIN, L. H. (Autor); IACUZIO, R. (Autor); GONÇALVES, A. C. R. (Autor); SILVA, N. C. C. (Autor); PICONE, C. S. F. (Autor); VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019, (07/07/2019 a 10/07/2019), Porto, Portugal, Poster:"Antimicrobial and morphological characterization of chitosan-gellan gum nanoparticles". *
 
16.
  GODOY, Helena Teixeira (Docente); IV Congresso Óleos e Gorduras - International Meeting on Fats and Oils, (15/05/2019 a 16/05/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Avaliação fitoquímica das sementes de tomate e análise do óleo extraído a partir deste subproduto industrial".
 
17.
  BERTOLUCCI, L. G. (aluno); SILVA, L. C. (aluno); GODOY, Helena Teixeira (Docente); IV Congresso Óleos e Gorduras - International Meeting on Fats and Oils, (15/05/2019 a 16/05/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Identificação e quantificação de ácidos graxos em óleo de tomate provenientes de sementes de subprodutos industriais".
 
18.
  VIDOTTO, D. C. (Autor); TAVARES, G. M. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Tracking new functionalities of whey proteins: structural impact of dry heating treatments at alkaline conditions".
 
19.
  LOPES MORAES, Heice Silva (Autor); TAVARES, G. M. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Pilot-scale purification of milk proteins by association of membrane filtration techniques and preparative ion-exchange chromatography".
 
20.
  ALVES, A.C. (Autor); MARTHA, L. (Autor); TAVARES, G. M. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"How does dry-heating affect the foaming properties of whey proteins and soy proteins in mixed systems?".
 
21.
  NUNES, L. (Autor); TAVARES, G. M. (Autor); 32 Congresso Nacional de Laticínios, (16/07/2019 a 18/07/2019), Juiz de Fora, MG, Brasil, Poster:"Caracterização de fórmulas infantis de diferentes fontes proteicas".
 
22.
  SANTIAGO, L. A. (Autor); FADEL, O. M. (Autor); TAVARES, G. M. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of heat treatments on structure and techno-functionalities of black crickts protein isolate".
 
23.
  CRUZ, L. N. (Autor); SASAKI, A. A. (Autor); MAGRI, Thais G Magri (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Biotransformação de proteínas de grilo-preto (Gryllus assimilis) por processo fermentativo submerso para produção de peptídeos antioxidantes".
 
24.
  MAGRO, A. E. A. (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Biotransformation of bioactive compounds from lentils affected their antihypertensive properties".
 
25.
  RIBEIRO, W. O. (Autor); MATOS, F. M. (Autor); SATO, Hélia Harumi (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of papain enzyme addition by injection and marination in beef for elderly consumption". *
 
26.
  MARILIA CRIVELARI DA CUNHA, Marilia Crivelari da Cunha (Autor); LINDO, S. M. D. R. O. (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); SATO, Hélia Harumi (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Evaluation of acrylamide reduction potential in coffee by L-asparaginases from Aspergillus oryzae IOC 3999 and Aspergillus niger IOC 0203".
 
27.
  SANTOS, K. L. O. (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Extraction of bioactive compounds from banana bracts and evaluation of their antioxidant properties".
 
28.
  RASERA, GABRIELA BOSCARIOL Rasera (Autor); HILKNER, M. H. (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Identification of free phenolic compounds from black mustard: a comparative analysis between non-germinated and germinated grains".
 
29.
  TEIXEIRA, J. J. (Autor); CONRADO, R. (Autor); GONÇALVES, Laura (Autor); CARVALHO, P. L. N. (Autor); SATO, Hélia Harumi (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); FIGUEIRA, J. A. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Improvement of antioxidant and antimicrobial activity of soy isoflavones extracts bioconverted with β-glucosidase".
 
30.
  SOUZA, W. F. C. (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); SATO, Hélia Harumi (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Produção de isomaltulose a partir de células livres de Erwinia sp. D12, Klebsiella sp. e Serratia plymuthica".
 
31.
  OLIVEIRA, A. H. (Autor); SOUZA, S. O. (Autor); GOTTSCHALK, L. M. F. (Autor); TONON, Renata Valeriano (Autor); CABRAL, Lourdes M. C. (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Statistical mixture design as strategy to recover antioxidant compounds from grape seeds by enzymatic hydrolysis".
 
32.
  MATOS, F. M. (Autor); NOVELLI, P. K. (Autor); SILVA, A. A. C. (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Synergistic effects between different proteases on generation of protein hydrolysates from black cricket (Gryllus assimilis) with ACE inhibitory activity".
 
33.
  NOVELLI, P. K. (Autor); MATOS, F. M. (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Tyrosinase inhibitory activity of peptides from black cricket (Gryllus assimilis) protein hydrolysates".
 
34.
  SOUZA, V.V.M.A. (Autor); IACUZIO, R. (Autor); SILVA, A. C. (Autor); SILVA, N. C. C. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"A STUDY OF THE ANTIMICROBIAL ACTIVITY, SYNERGISTIC ACTION AND EFFECT OF ACTIVE BIOPOLYMER ADDED WITH THYME, BASIL AND MARJORAM ESSENTIAL OILS AGAINST Escherichia coli and Staphylococcus aureus".
 
35.
  SILVA, N. C. C. (Autor); SILVA, A. C. (Autor); TALITA JUNIA S. CANDIDO, Talita Junia S. Candido (Autor); GIOVANA RUEDA BARBOZA, Giovana Rueda Barboza (Autor); VERA LÚCIA MORES RALL, (Autor); NÚÑEZ, K. V. M. (Autor); CARAZZOLLE, M.F. (Autor); ROCHA, L. O. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"BACTERIAL DIVERSITY OF CONVENTIONAL AND ORGANIC MINAS FRESCAL CHEESE PRODUCTION BY NEW GENERATION SEQUENCING OF THE 16S rRNA GENE".
 
36.
  NÚÑEZ, K. V. M. (Autor); SILVA, N. C. C. (Autor); GONÇALVES, JL (Autor); SANTOS, Marcos Veiga (Autor); SILVA, A. C. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"CARACTERIZAÇÃO DE GENES CODIFICADORES DE ENTEROTOXINAS E RESISTÊNCIA A SANITIZANTES EM Staphylococcus aureus ISOLADOS DE LEITE DE VACA COM MASTITE SUBCLÍNICA".
 
37.
  ALMEIDA, Jaqueline Moraes de (Autor); SOUZA, V.V.M.A. (Autor); SILVA, A. C. (Autor); SILVA, N. C. C. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"ESTUDO DA CONCENTRAÇÃO INIBITÓRIA MÍNIMA E SINERGISMO DE ÓLEOS ESSENCIAIS E VEGETAIS FRENTE A Escherichia coli, Salmonella spp., Listeria innocua E Staphylococcus aureus.".
 
38.
  CAMPAGNOLLO, F. B. (Autor); FURTADO, M. M. (Autor); BEATRIZ SEVERINO DA SILVA, (Autor); MARGALHO, L. P. (Autor); CARMINATI, J. A. (Autor); SANT'ANA, A. S. (Autor); NASCIMENTO, M. S. (Autor); IAFP 2019 - International Association for Food Protection, (21/07/2019 a 24/07/2019), Louisville, Estados Unidos da América, Poster:"Quantitative risk assessment model for salmonellosis from milk chocolate consumption in Brazil". *
 
39.
  BARRALES, F. M. (Autor); DIAS, A. L. B. (Autor); PAULINO, B. N. (Autor); PASTORE, Glaucia Maria (Autor); FORTE, M. B. S. (Autor); MARTINEZ, J. (Autor); 17th European Meeting on Supercritical Fluids, (08/04/2019 a 12/04/2019), Ciudad Real, Espanha, Poster:"Fractionation of orange essential oil using supercritical CO2 by adsorption/desorption: adsorbents comparison". *
 
40.
  ALENCAR, W. M. P. (Autor); FASOLIN, L. H. (Autor); IACUZIO, R. (Autor); GONÇALVES, A. C. R. (Autor); SILVA, N. C. C. (Autor); PICONE, C. S. F. (Autor); VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019, (07/07/2019 a 10/07/2019), Porto, Portugal, Poster:"Antimicrobial and morphological characterisation of chitosan-gellan gum nanoparticles". *
 
41.
  WAWROSZOVÁ, S. (Autor); ROCHA, L. O. (Autor); KARIM C. PIACENTINI, KARIM C. Piacentini (Autor); PERNICA, M. (Autor); BOSKO, R. (Autor); POSPICHALOVA, M. (Autor); LAKOVA, S.B. (Autor); 9th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, (05/11/2019 a 08/11/2019), Praga, República Tcheca, Poster:"Determination of seventeen mycotoxins in Brazilian brewing barley".
 
42.
  ERNANE DOS SANTOS SOUZA, Ernane dos Santos Souza (Autor); DIAS, L. G. (Autor); MARIUTTI, L. R. B. (Autor); BRAGAGNOLO, N. (Autor); 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"IMPACT OF THERMAL TREATMENT ON THE FORMATION OF VOLATILE COMPOUNDS AND ALTERATION OF FATTY ACIDS IN PINTADO FISH (Pseudoplatystoma corruscans)". *
 
43.
  DIAS, L. G. (Autor); HACKE, A. (Autor); BRAGAGNOLO, N. (Autor); MARIUTTI, L. R. B. (Autor); ALMEIDA, S. B. (Autor); 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"SENSORY DESCRIPTION OF THE OLFACTIVE NOTES RESPONSIBLE FOR THE GLOBAL AROMA OF AROMATIC RICE". *
 
44.
  ORLANDO, E. A. (Autor); SILVA, J. G. S. (Autor); PALLONE, J. A. L. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Are plant-based beverages selenium source?".
 
45.
  REBELLATO, A. P. (Autor); MORAES, P. P. (Autor); SANTOS, Bianca Trajano dos (Autor); PALLONE, J. A. L. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Minerals bioaccessibility in commercial hamburger samples.".
 
46.
  SILVA, J. G. S. (Autor); PALLONE, J. A. L. (Autor); GREINER, R. (Autor); 9th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis, (05/11/2019 a 08/11/2019), Praga, República Tcheca, Poster:"Quantification of myo-inositol phosphates in cashwe nut beverages.".
 
47.
  MESSINA, C. (Autor); REBELLATO, A. P. (Autor); MARTINEZ, J. (Autor); PALLONE, J. A. L. (Autor); VIGANÓ, J. (Autor); V Iberoamerican Conference on Supercritical Fluids, (02/09/2019 a 06/09/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Extraction of phenolic compounds and antioxidants from passion fruit rind (Passiflora edulis flavicarpa) using pressurized liquids and ultrasound, mineral potential and bioacessibility". *
 
48.
  BARRALES, F. M. (Autor); PAULINO, B. N. (Autor); PASTORE, Glaucia Maria (Autor); FORTE, M. B. S. (Autor); MARTINEZ, J. (Autor); V Iberoamerican Conference on Supercritical Fluids, (02/09/2019 a 06/09/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Preparative chromatography using supercritical CO2 to concentrate Linalool from orange essential oil". *
 
49.
  CERESINO, E. B. (Autor); R. KUKTAITE, R. Kuktaite (Autor); HEDENQVIST, Mikael S. (Autor); SATO, Hélia Harumi (Autor); JOHANSSON, E (Autor); 32nd Effost Conference, (06/11/2018 a 08/11/2018), Nantes, França, Poster:"Processing conditions and transglutaminase sources to 'drive' the wheat gluten dough quality".
 
50.
  NUNES, L. (Autor); TAVARES, G. M. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"How are the properties of infant formulas affected by the protein source used?".
 
51.
  VIDOTTO, D. C. (Autor); TAVARES, G. M. (Autor); 13th International Congress on Engineering and Food - ICEF 2019, (23/09/2019 a 26/09/2019), Melbourne, Austrália, Poster:"How do dry heating treatments at different pH alter the interfacial activity of whey proteins?".
 
52.
  VIDOTTO, D. C. (Autor); TAVARES, G. M. (Autor); VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019, (07/07/2019 a 10/07/2019), Porto, Portugal, Poster:"Interfacial properties of dry heated whey proteins are highly affected by their pH before treatment".
 
53.
  GABRIELA GUIMARÃES CARVALHO, Gabriela Guimarães Carvalho (Autor); CALARGA, A. P. (Autor); BROCCHI, M. (Autor); KABUKI, D. Y. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Antibiotic resistance of Cronobacter sakazakii isolated from powdered infant cereals". *
 
54.
  TSUCHIYA, A. C. (Autor); KABUKI, D. Y. (Autor); KUAYE, Arnaldo Yoshiteru (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Influence of pH and concentration of sodium hypochlorite on Clostridium difficile spores". *
 
55.
  ALONSO, V. P. P. (Autor); FERNANDES, M. S. (Autor); KABUKI, D. Y. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Influence of whey and casein in biofilm formations of Bacillus sporothermodurans on stainless steel".
 
56.
  SILVA, F. R. N. (Autor); PETRARCA, MH (Autor); BORTOLOTTE, A. R. (Autor); BRAGA, P.A.C. (Autor); REYES, Felix G. Reyes (Autor); BRAGOTTO, A. P. A. (Autor); XVII Latin American Symposium on Chromatography and Related Techniques (COLACRO XVII), (14/07/2019 a 19/07/2019), Aracaju, SE, Brasil, Poster:"Development and validation of an UHPLC-MS/MS analytical method for the determination of polyether ionophores in cheese".
 
57.
  VICENTE, Eduardo (Autor); CAPRISTO, M. F. (Autor); TIVANELLO, R. G. (Autor); SAMPAIO, K. A. (Autor); BRAGOTTO, A. P. A. (Autor); FERRARI, Roseli Aparecida (Autor); 16th Euro Fed Lipid Congress and Expo, (16/09/2018 a 19/09/2018), Belfast, Reino Unido, Poster:"Effect of anhydrous ethanol and aluminium oxide on bleached palm oil deodorization as a strategy to mitigate 3-MCPD, 2-MCPD and glycidyl esters". *
 
58.
  TIVANELLO, R. G. (Autor); CAPRISTO, M. F. (Autor); VICENTE, Eduardo (Autor); FERRARI, Roseli Aparecida (Autor); SAMPAIO, K. A. (Autor); BRAGOTTO, A. P. A. (Autor); 17th AOCS Latin American Congress and Exhibition on Fats,Oils and Lipids, (11/09/2017 a 14/09/2017), Cancun, México, Poster:"Formation of 2-MCPDE under different conditions of time and temperature". *
 
 
* Esta produção está associada também a outros órgãos

© 2019 - Unicamp / Centro de Computação - Todos os direitos reservados