ano 2019
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DEPAN - Resumos publicados em anais de congressos
 
Faculdade de Engenharia de Alimentos
 
Departamento de Alimentos e Nutrição
 
Produções / Resumos Publicados

Resumos publicados em anais de congressos
 
Nacional
 
1.
  GERALDI, M. V.; CAZARIN, C. B. B.; CRISTIANINI, Marcelo; VASQUES, A. C. J.; GELONEZE, Bruno; MAROSTICA JUNIOR, M. R.; JABUTICABA (PLINIA JABOTICABA) JUICE IMPROVES POSTPRANDIAL GLUCAGON-LIKE PEPTIDE 1 AND ANTIOXIDANT STATUS IN HEALTHY SUBJECTS, 07/2019, 24º Congresso Brasileiro Multidisciplinar em Diabetes,Vol. 24, pp.46-46, São Paulo, SP, Brasil, 2019 *
 
2.
  PAIXÃO, G.C.; PENAYO, K. S.; PREDIGER, P.; PICONE, C. S. F.; Estudo da influência de compósitos baseados em óxido de grafeno/fibrilas de nanocelulose na estabilidade de emulsões óleo/água, 01/2019, XXVII Congresso de Iniciação Científica da Unicamp,pp.1-10, Campinas, SP, Brasil, 2019 *
 
3.
  FILHO, ER Tavares; MEDEIROS, A. C.; BOLINI, Helena Maria Andre; Determinação da equivalência do gosto salgado em molhos de tomate reduzidos de sódio e adicionados de realçadores de sabor através da Análise Tempo-Intensidade, 01/2019, XXI Encontro Nacional e VII Congresso Latino Americano de Analistas de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Florianópolis, SC, Brasil, 2019
 
 
Internacional
 
1.
  AGONDI, R. F.; SATO, A. C. K.; PICONE, C. S. F.; Use of protein as fillers to enhance delivery properties of alginate beads, 11/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,pp.1-2, Campinas, SP, Brasil, 2019 *
 
2.
  ALEXANDRINO, T. D.; MOYA, Amanda Maria Tomazini Munhoz; MEDEIROS, T. D. M.; CAZARIN, C. B. B.; MAROSTICA JUNIOR, M. R.; BICAS, J. L.; Exploration of limonene-1,2-diol potential on improving TNBS-induced colitis, 10/2019, 3 International Flavor and Fragrance Conference,Vol. 1, pp.1-3, Viña Del Mar, Chile, 2019 *
 
3.
  GONÇALVES, A. C. R.; IACUZIO, R.; ALENCAR, W. M. P.; SILVA, N. C. C.; PICONE, C. S. F.; FASOLIN, L. H.; Formation and evaluations of chitosan nanoparticles with antibacterial and emulsifying properties for food application, 07/2019, VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019,Vol. 1, pp.1-3, Porto, Portugal, 2019 *
 
4.
  DUARTE, L. G. R.; SILVA, K. C. G.; SILVA, N. C. C.; SATO, A. C. K.; PICONE, C. S. F.; Antimicrobial properties of lactoferrin-gellan gum nanoparticles, 07/2019, VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019,Vol. 1, pp.1-3, Porto, Portugal, 2019 *
 
5.
  ALENCAR, W. M. P.; FASOLIN, L. H.; IACUZIO, R.; GONÇALVES, A. C. R.; SILVA, N. C. C.; PICONE, C. S. F.; Antimicrobial and morphological characterization of chitosan-gellan gum nanoparticles, 07/2019, VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019,pp.1-2, Porto, Portugal, 2019 *
 
6.
  ALENCAR, W. M. P.; FASOLIN, L. H.; IACUZIO, R.; GONÇALVES, A. C. R.; SILVA, N. C. C.; PICONE, C. S. F.; Antimicrobial and morphological characterisation of chitosan-gellan gum nanoparticles, 07/2019, VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019,Vol. 1, pp.103-103, Porto, Portugal, 2019 *
 
7.
  NASCIMENTO, R. P.; BATISTA, P. B.; LOUBET FILHO, P. S.; SANTOS, N. M.; POLEZI, G.; RIZZATO, J. S.; CAZARIN, C. B. B.; MAROSTICA JUNIOR, M. R.; Açaí pulp and jaboticaba peel prevents against hogh disease activity on obese mice with dextran sodium sulfate-induced ulcerative colitis, 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019
 
8.
  LIMA, S. G.; FRANÇA, B. B. N.; CAZARIN, C. B. B.; Front-of-package nutritional labeling: consumer's understaning and preference, 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019
 
9.
  TARONE, A. G.; SILVA, É. K.; CAZARIN, C. B. B.; MAROSTICA JUNIOR, M. R.; Stability of encapsulated phenolic compound extract from jaboticaba (Myrciaria jaboticaba (Vell.) Berg) peel using different types of prebiotics, 01/2019, 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA),Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019
 
10.
  BRAGION, D. M. L.; BOLINI, Helena Maria Andre; Acceptance and sensory profile of carob flavored ice cream with vegetable and milk drink sweetened with sucrose, stevia, and sucralose, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.51-51, Edimburgo, Escócia, 2019
 
11.
  FREITAS, R. L.; BOLINI, Helena Maria Andre; CATA method to drivers of liking to formulation of milk chocolate bar with lyophilized blueberry at different conching times, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.135-135, Edimburgo, Escócia, 2019
 
12.
  BORSSATO, A. B.; BOLINI, Helena Maria Andre; Characterizing the best blend of natural sweeteners in Skyr, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,pp.54-54, Edimburgo, Escócia, 2019
 
13.
  LACERDA, R. C. C.; BOLINI, Helena Maria Andre; Choosing the best sugar concentration in vegan chocolate ice cream, 01/2019, 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA),Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019
 
14.
  DO AMARAL, M. G.; BOLINI, Helena Maria Andre; Comparison of perception in ideal sweetness among male and female gender: a case study in cashew juice, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.47-47, Edimburgo, Escócia, 2019
 
15.
  RODRIGUES, C. P.; SANTOS, Dalva Regina Pereira; BOLINI, Helena Maria Andre; Natural sweeteners in mango skyr yogurt, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.131-131, Edimburgo, Escócia, 2019
 
16.
  MEDEIROS, A. C.; E J TAVARES DA SILVA, ; BOLINI, Helena Maria Andre; Preferred sensory profile of low fat vegan frozen dessert, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.49-49, Edimburgo, Escócia, 2019
 
17.
  LIMA, R. S.; BOLINI, Helena Maria Andre; Quantitative descriptive analysis of a tamarind functional beverage with different sweeteners, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.128-128, Edimburgo, Escócia, 2019
 
18.
  VENTURA, M. B.; LUCCAS, V.; BOLINI, Helena Maria Andre; Strategy to reduction of sucrose in milk chocolate by addition of dehydrated mango: time-intensity analysis and acceptance test, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.134-134, Edimburgo, Escócia, 2019
 
19.
  LIMA, R. S.; LINS E SILVA, Alessandra; RODRIGUES, C. P.; BOLINI, Helena Maria Andre; Study of margarines with different lipid contents: acceptance and check-all-that-apply tests, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.136-136, Edimburgo, Escócia, 2019
 
20.
  VENTURA, M. B.; LUCCAS, V.; BOLINI, Helena Maria Andre; Study of the purchase intention of reduced sugar chocolates with dehydrated mango related to CATA questionnaire, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.133-133, Edimburgo, Escócia, 2019
 
21.
  LIMA, R. S.; LINS E SILVA, Alessandra; RODRIGUES, C. P.; SANTOS, G. F.; CAMPOS, M. F. S.; QUADROS, D. A.; BOLINI, Helena Maria Andre; Sucrose concentration to obtain the sweetness ideal of passion fruit juice: difference among the consumers from different Brazilian geographical regions, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.129-129, Edimburgo, Escócia, 2019
 
22.
  LIMA, R. S.; BOLINI, Helena Maria Andre; Sweetness potency and equivalence in a tamarind functional beverage, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.127-127, Edimburgo, Escócia, 2019
 
23.
  FÉLEX, S. S. S.; NETTO, Flávia Maria; MARIUTTI, L. R. B.; EFEITO DA COCÇÃO NAS FRAÇÕES PROTEICAS MIOFIBRILAR E SARCOPLASMÁTICA DA CARNE DE RÃ (Lithobates catesbeianus), 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019
 
24.
  JUNIOR, A. B.; NETTO, Flávia Maria; MARIUTTI, L. R. B.; EFFECT OF BLANCHING AND DRYING METHOD ON CRICKET PROTEIN PROPERTIES, 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019
 
25.
  BORDIGNON, J. C. S.; MARIUTTI, L. R. B.; NETTO, Flávia Maria; Effect of caffeic acid on the oxidation of whey proteins mediated by peroxyl radicals, 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019
 
26.
  JUNIOR, A. B.; OLIVEIRA, H. R.; DELIZA, Rosires; BEHRENS, J. H.; MARIUTTI, L. R. B.; Exploring Brazilians understanding about edible insects: structural approach of social representation, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.1-1, Edimburgo, Escócia, 2019
 
27.
  ERNANE DOS SANTOS SOUZA, Ernane dos Santos Souza; DIAS, L. G.; MARIUTTI, L. R. B.; BRAGAGNOLO, N.; IMPACT OF THERMAL TREATMENT ON THE FORMATION OF VOLATILE COMPOUNDS AND ALTERATION OF FATTY ACIDS IN PINTADO FISH (Pseudoplatystoma corruscans), 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019 *
 
28.
  JUNIOR, A. B.; OLIVEIRA, H. R.; DELIZA, Rosires; BEHRENS, J. H.; MARIUTTI, L. R. B.; Mental representation and unfamiliar food: influence of regional culture and geographical distances, 01/2019, 13th Pangborn Sensory Science Symposium,Vol. 1, pp.1-1, Edimburgo, Escócia, 2019
 
29.
  PONTE, M. S.; TAVEIRO, Nícholas Hernandes Ponce; MARIUTTI, L. R. B.; Physical and chemical stability after pasteurization of a colloidal beverage containing lutein, 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019
 
30.
  DIAS, L. G.; HACKE, A.; BRAGAGNOLO, N.; MARIUTTI, L. R. B.; ALMEIDA, S. B.; SENSORY DESCRIPTION OF THE OLFACTIVE NOTES RESPONSIBLE FOR THE GLOBAL AROMA OF AROMATIC RICE, 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019 *
 
31.
  GANDRAJULA, RP; ZUIN, J. C.; MOREIRA, D. K. T.; RIBEIRO, A. P. B.; MACEDO, G. A.; MACEDO, J. A.; Effect of nanoemulsified structured lipids containing behenic acid on pancreatic lipase activity, 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019 *
 
32.
  RUBIA, C.; MACEDO, J. A.; Effects of grape pomace extracts in hepatic steatosis, 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019
 
33.
  AMARAL, V.M.; SANTANA, Á. L.; MACEDO, G. A.; MARTINEZ, J.; Mathematical modeling of supercritical fluid- and pressurized liquid extraction of phenolic compounds from guarana seeds, 01/2019, V Iberoamerican Conference on Supercritical Fluids,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019 *
 
34.
  ZUIN, J. C.; GANDRAJULA, RP; MOREIRA, D. K. T.; RIBEIRO, A. P. B.; MACEDO, J. A.; MACEDO, G. A.; Effect of the type of emulsifier on the physicochemical characteristics of structured lipid nanoemulsions, 01/2019, Simpósio Internacional Oils and Fats for the future: The next decade,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019 *
 
35.
  NASCIMENTO, R. P.; MACHADO, A. P. F.; LIMA, V. S.; MOYA, Amanda Maria Tomazini Munhoz; CAZARIN, C. B. B.; MAROSTICA JUNIOR, M. R.; Winery grape-residue extract associated with polyvinylpyrrolidone decreases the severity of colitis induced in rats by 2,4,6-trinitrobenzenesulfonic acid, 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019
 
36.
  NASCIMENTO, R. P.; LIMA, V. S.; MACHADO, A. P. F.; MOYA, Amanda Maria Tomazini Munhoz; NGOC, P.C.; LECLERCQ, L.; COTTET, H.; CAZARIN, C. B. B.; MAROSTICA JUNIOR, M. R.; Phenolic-rich extract of hawthorn (Crataegus oxyacantha) reduces colorectal necrosis in rats with Chron's disease induced by 2,4,6-trinitrobenzenesulfonic acid, 01/2019, 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos,Vol. 1, pp.1-1, Campinas, SP, Brasil, 2019
 
 
* Esta produção está associada também a outros órgãos

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