ano 2019
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DTA - Participações em congressos especializados internacionais com trabalhos apresentados
 
Faculdade de Engenharia de Alimentos
 
Departamento de Tecnologia de Alimentos
 
Produções / Participação em congressos e outros eventos

Participações em congressos especializados internacionais com trabalhos apresentados
 
Oralmente
 
1.
  CRISTIANINI, Marcelo (Docente); XII Iberoamerican Congresso of Food Engineering, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Oral:"Thermal properties of flexible multilayer packages after high-pressure processing". *
 
2.
  CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 2019 ILSI Annual Meeting & Science Symposium, (08/01/2019 a 13/01/2019), Clearwater, Estados Unidos da América, Oral:"Emerging Food Processing Technologies: Enhancing Food Safety and Nutrition". *
 
 
Poster
 
1.
  SILVEIRA, T. F. F. (aluno); CRISTIANINI, Marcelo (docente); ALMEIDA, J. F. (aluno); GODOY, Helena Teixeira (Docente); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"PHENOLIC COMPOUNDS IN AÇAÍ JUICE ARE INCREASED AFTER HIGH PRESSURE PROCESSING". *
 
2.
  TRIBST, A.A.L. (Pesquisador); OLIVEIRA, M. M. (Pesquisador Colaborador); LEITE JÚNIOR, B. R. C. (Aluno de Graduação); CRISTIANINI, Marcelo (Docente); 32 Congresso Nacional de Laticínios, (16/07/2019 a 18/07/2019), Juiz de Fora, MG, Brasil, Poster:"Extensão da vida de prateleira do queijo tipo Morbier pela aplicação da tecnologia de alta pressão". *
 
3.
  TRIBST, A.A.L. (Pesquisador); OLIVEIRA, M. M. (Pesquisador Colaborador); LEITE JÚNIOR, B. R. C. (Aluno de Graduação); CRISTIANINI, Marcelo (Docente); 32 Congresso Nacional de Laticínios, (16/07/2019 a 18/07/2019), Juiz de Fora, MG, Brasil, Poster:"Avaliação da textura e cor de queijo tipo Morbier submetido a tecnologia de alta pressão". *
 
4.
  CRISTIANINI, Marcelo (Docente); XII Iberoamerican Congresso of Food Engineering, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Physical characterization of high pressure induced gelatinizatios of arrowroot(Maranthaarundinacea) starch". *
 
5.
  ANJOS, Carlos A. Rodrigues (Docente); XII Congresso Iberoamericano de Engenharia Alimentar - CIBIA 2019, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Sensory evaluation of poly (ethylene terephthalate) packing with biopolymer-based coating".
 
6.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); XII Congresso Iberoamericano de Engenharia Alimentar - CIBIA 2019, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Inulin-based emulsion gel as animal fat replacer in reduced-sal low cost bologna sausages".
 
7.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); XII Congresso Iberoamericano de Engenharia Alimentar - CIBIA 2019, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Understanding the effect of diferent chloride salts on the water behavior in the salted meat".
 
8.
  STEEL, C. J. (Docente); XII Congresso Iberoamericano de Engenharia Alimentar - CIBIA 2019, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Sensory acceptance of sweet molded biscuits enriched with proteins".
 
9.
  LOPES DA CUNHA, Rosiane (Docente); FORTE, M. B. S. (Docente); RIBEIRO, A. P. B. (Docente); RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019, (07/07/2019 a 10/07/2019), Porto, Portugal, Poster:"Opmizations of emulsion gels and its application in meat emulsion as fat replacers". *
 
10.
  PFLANZER JUNIOR, S. B. (Docente); Reciprocal Meat Conference 2019, (23/06/2019 a 26/06/2019), Forth Colline, Estados Unidos da América, Poster:"Dry-Aging: How Freezing can affect the yield and the quality of beef?".
 
11.
  FRANCISCO, V. C. (Autor); TULIO, R. R. (Autor); MARCONDES, C. R. (Autor); PFLANZER JUNIOR, S. B. (Autor); NASSU, Renata Tieko (Autor); Reciprocal Meat Conference 2019, (23/06/2019 a 26/06/2019), Forth Colline, Estados Unidos da América, Poster:"MEAT QUALITY, AROMA PROFILE AND CONSUMER PREFERENCE OF DRY- AGED BEEF".
 
12.
  RIBEIRO, W. O. (Autor); MATOS, F. M. (Autor); SATO, Hélia Harumi (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of papain enzyme addition by injection and marination in beef for elderly consumption". *
 
13.
  DÉBORA PARRA BAPTISTA, Débora Parra Baptista (Autor); SILVA, F. N. (Autor); EBERLIN, M (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Characterization of Prato cheese ripening by mass spectrometry and capillary electrophoresis.". *
 
14.
  QUEIRÓS, M. S. (Autor); RODOLFO LAZARO SOARES VIRIATO, (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); IV Congresso Óleos e Gorduras - International Meeting on Fats and Oils, (15/05/2019 a 16/05/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of storage temperature on the size and morphology of lipid microparticles produced with fully hydrogenated milk fat".
 
15.
  SILVA, K. K. P. (Autor); QUEIRÓS, M. S. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"MODIFIED MILK FAT TO PROTECT AND VEHICLE PROBIOTIC MICROORGANISM".
 
16.
  DAMBROS, Amanda (Autor); QUEIRÓS, M. S. (Autor); SILVA, K. K. P. (Autor); LUÍS MARANGONI JÚNIOR, Luís Marangoni Júnior (Autor); MATTA FAKHORI, Farayde (Autor); ANJOS, Carlos A. Rodrigues (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"POTENTIAL OF MILK FAT AS A PLASTICIZER IN BIODEGRADABLE MILK PROTEIN-BASED FILMS".
 
17.
  RODOLFO LAZARO SOARES VIRIATO, (Autor); QUEIRÓS, M. S. (Autor); DÉBORA PARRA BAPTISTA, Débora Parra Baptista (Autor); CALALA, Y. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); IV Congresso Óleos e Gorduras - International Meeting on Fats and Oils, (15/05/2019 a 16/05/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Stability of emulsion incorporeted in yoghurt with reduction of satureted fatty acids and source of omega-9.".
 
18.
  RODOLFO LAZARO SOARES VIRIATO, (Autor); QUEIRÓS, M. S. (Autor); SILVA, M. G. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); IV Congresso Óleos e Gorduras - International Meeting on Fats and Oils, (15/05/2019 a 16/05/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"X-ray Rietveld method in analysis of the quantitative phase and amorphous content of lipid bases made from milk fat and vegetable oils with different degrees of unsaturation".
 
19.
  CAMPAGNOLLO, F. B. (Autor); FURTADO, M. M. (Autor); BEATRIZ SEVERINO DA SILVA, (Autor); MARGALHO, L. P. (Autor); CARMINATI, J. A. (Autor); SANT'ANA, A. S. (Autor); NASCIMENTO, M. S. (Autor); IAFP 2019 - International Association for Food Protection, (21/07/2019 a 24/07/2019), Louisville, Estados Unidos da América, Poster:"Quantitative risk assessment model for salmonellosis from milk chocolate consumption in Brazil". *
 
20.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Autor); PAGLARINI, C. S. (Autor); VITOR ANDRE SILVA VIDAL, (Autor); SANTOS, M. (Autor); RIBEIRO, W. O. (Autor); BERNARDINELLI, O. D. (Autor); SABADINI, E. (Autor); XII Iberoamerican Congresso of Food Engineering, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"?Inulin-based emulsion gel as animal fat replacer in reduced-salt low cost bologna sausages?". *
 
21.
  RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Autor); FURTADO, G. F. (Autor); PAGLARINI, C. S. (Autor); VITOR ANDRE SILVA VIDAL, (Autor); MARTINI, S. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); LOPES DA CUNHA, Rosiane (Autor); FORTE, M. B. S. (Autor); BIACH, João Paulo (Autor); VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019, (07/07/2019 a 10/07/2019), Porto, Portugal, Poster:"Optimization of emulsion gels and its application in meat emulsion as fat replacer". *
 
22.
  MARANGONI JÚNIOR, L. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); ANJOS, Carlos A. Rodrigues (Autor); European Polymer Congress, (09/06/2019 a 14/06/2019), Crete, Grécia, Poster:"?Morphological properties of flexible packaging after high-pressure processing?".
 
23.
  SUEMITSU, L. Y. (Autor); PROCOPIO, F. R. (Autor); VAUGHAN, J. L. M. (Autor); EFRAIM, P. (Autor); HUBINGER, Míriam Dupas (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"CHEMICAL CHARACTERIZATION AND QUALITY EVALUATION OF BABASSU (Orbignya phalerata L.) FAT AND PRACAXI (Pentaclethra filamentosa) OIL". *
 
24.
  BELMIRO, Ricardo (Autor); OLIVEIRA, L. C. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Coffee by-products in natura and modified by acetylation and cellulase: A sustainable food ingredient source of dietary fiber and anti-oxidants compounds".
 
25.
  ASSIS, J. Z. (Autor); TAKEUCHI, Katiuchia Pereira Takeuchi (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"EFFECT OF HIGH ISOSTATIC PRESSURE PROCESSING ON THE PHYSICAL AND VISUAL STABILITY OF BRAZIL NUT-BASED BEVERAGE".
 
26.
  MARANGONI, A. L. (Autor); PADULA, Marisa (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); ANJOS, Carlos A. Rodrigues (Autor); Simpoósio Internacional de Innovacion y Desarrollo de Alimentos Innova 2015, (06/10/2015 a 09/10/2015), Montevideo, Uruguai, Poster:"IMPACT OF HIGH-PRESSURE PROCESSING ON TENSILE STRENGTH OF MULTILAYER FLEXIBLE PACKAGING".
 
27.
  OLIVEIRA, L. C. (Autor); CLERICE, Maria Teresa Pedrosa Silva (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); XII Iberoamerican Congresso of Food Engineering, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Physical characterization of high pressure induced gelatinization of arrowroot (Marantha arundinacea) starch".
 
28.
  GANDRAJULA, RP (Autor); ZUIN, J. C. (Autor); MOREIRA, D. K. T. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); MACEDO, J. A. (Autor); 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of nanoemulsified structured lipids containing behenic acid on pancreatic lipase activity". *
 
29.
  TSUCHIYA, A. C. (Autor); KABUKI, D. Y. (Autor); KUAYE, Arnaldo Yoshiteru (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Influence of pH and concentration of sodium hypochlorite on Clostridium difficile spores". *
 
30.
  VICENTE, Eduardo (Autor); CAPRISTO, M. F. (Autor); TIVANELLO, R. G. (Autor); SAMPAIO, K. A. (Autor); BRAGOTTO, A. P. A. (Autor); FERRARI, Roseli Aparecida (Autor); 16th Euro Fed Lipid Congress and Expo, (16/09/2018 a 19/09/2018), Belfast, Reino Unido, Poster:"Effect of anhydrous ethanol and aluminium oxide on bleached palm oil deodorization as a strategy to mitigate 3-MCPD, 2-MCPD and glycidyl esters". *
 
31.
  TIVANELLO, R. G. (Autor); CAPRISTO, M. F. (Autor); VICENTE, Eduardo (Autor); FERRARI, Roseli Aparecida (Autor); SAMPAIO, K. A. (Autor); BRAGOTTO, A. P. A. (Autor); 17th AOCS Latin American Congress and Exhibition on Fats,Oils and Lipids, (11/09/2017 a 14/09/2017), Cancun, México, Poster:"Formation of 2-MCPDE under different conditions of time and temperature". *
 
32.
  MELLO, N. A. (Autor); BARROS, Jefferson Henrique (Autor); SILVA, G. B. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GRIMALDI, Renato (Autor); Simpósio Internacional Oils and Fats for the future: The next decade, (03/04/2019 a 04/04/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Composição, parâmetros de qualidade e propriedades físicas da manteiga de murumuru (Astrocaryum murumuru)".
 
33.
  BARROS, Jefferson Henrique (Autor); SILVA, G. B. (Autor); MELLO, N. A. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GRIMALDI, Renato (Autor); Simpósio Internacional Oils and Fats for the future: The next decade, (03/04/2019 a 04/04/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Composição, parâmetros de qualidade e propriedades físicas do óleo de açaí (Euterpe oleracea Mart.)".
 
34.
  ZUIN, J. C. (Autor); GANDRAJULA, RP (Autor); MOREIRA, D. K. T. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); MACEDO, J. A. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); Simpósio Internacional Oils and Fats for the future: The next decade, (03/04/2019 a 04/04/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of the type of emulsifier on the physicochemical characteristics of structured lipid nanoemulsions". *
 
 
* Esta produção está associada também a outros órgãos

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