| |
DTA - Participações em congressos especializados internacionais com trabalhos apresentados
|
Faculdade de Engenharia de Alimentos
Departamento de Tecnologia de Alimentos
Produções / Participação em congressos e outros eventos
Participações em congressos especializados internacionais com trabalhos apresentados
Oralmente
1.
|
|
CRISTIANINI, Marcelo (Docente); XII Iberoamerican Congresso of Food Engineering, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Oral:"Thermal properties of flexible multilayer packages after high-pressure processing". *
|
2.
|
|
CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 2019 ILSI Annual Meeting & Science Symposium, (08/01/2019 a 13/01/2019), Clearwater, Estados Unidos da América, Oral:"Emerging Food Processing Technologies: Enhancing Food Safety and Nutrition". *
|
Poster
1.
|
|
SILVEIRA, T. F. F. (aluno); CRISTIANINI, Marcelo (docente); ALMEIDA, J. F. (aluno); GODOY, Helena Teixeira (Docente); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"PHENOLIC COMPOUNDS IN AÇAÍ JUICE ARE INCREASED AFTER HIGH PRESSURE PROCESSING". *
|
2.
|
|
TRIBST, A.A.L. (Pesquisador); OLIVEIRA, M. M. (Pesquisador Colaborador); LEITE JÚNIOR, B. R. C. (Aluno de Graduação); CRISTIANINI, Marcelo (Docente); 32 Congresso Nacional de Laticínios, (16/07/2019 a 18/07/2019), Juiz de Fora, MG, Brasil, Poster:"Extensão da vida de prateleira do queijo tipo Morbier pela aplicação da tecnologia de alta pressão". *
|
3.
|
|
TRIBST, A.A.L. (Pesquisador); OLIVEIRA, M. M. (Pesquisador Colaborador); LEITE JÚNIOR, B. R. C. (Aluno de Graduação); CRISTIANINI, Marcelo (Docente); 32 Congresso Nacional de Laticínios, (16/07/2019 a 18/07/2019), Juiz de Fora, MG, Brasil, Poster:"Avaliação da textura e cor de queijo tipo Morbier submetido a tecnologia de alta pressão". *
|
4.
|
|
CRISTIANINI, Marcelo (Docente); XII Iberoamerican Congresso of Food Engineering, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Physical characterization of high pressure induced gelatinizatios of arrowroot(Maranthaarundinacea) starch". *
|
5.
|
|
ANJOS, Carlos A. Rodrigues (Docente); XII Congresso Iberoamericano de Engenharia Alimentar - CIBIA 2019, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Sensory evaluation of poly (ethylene terephthalate) packing with biopolymer-based coating".
|
6.
|
|
RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); XII Congresso Iberoamericano de Engenharia Alimentar - CIBIA 2019, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Inulin-based emulsion gel as animal fat replacer in reduced-sal low cost bologna sausages".
|
7.
|
|
RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); XII Congresso Iberoamericano de Engenharia Alimentar - CIBIA 2019, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Understanding the effect of diferent chloride salts on the water behavior in the salted meat".
|
8.
|
|
STEEL, C. J. (Docente); XII Congresso Iberoamericano de Engenharia Alimentar - CIBIA 2019, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Sensory acceptance of sweet molded biscuits enriched with proteins".
|
9.
|
|
LOPES DA CUNHA, Rosiane (Docente); FORTE, M. B. S. (Docente); RIBEIRO, A. P. B. (Docente); RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Docente); VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019, (07/07/2019 a 10/07/2019), Porto, Portugal, Poster:"Opmizations of emulsion gels and its application in meat emulsion as fat replacers". *
|
10.
|
|
PFLANZER JUNIOR, S. B. (Docente); Reciprocal Meat Conference 2019, (23/06/2019 a 26/06/2019), Forth Colline, Estados Unidos da América, Poster:"Dry-Aging: How Freezing can affect the yield and the quality of beef?".
|
11.
|
|
FRANCISCO, V. C. (Autor); TULIO, R. R. (Autor); MARCONDES, C. R. (Autor); PFLANZER JUNIOR, S. B. (Autor); NASSU, Renata Tieko (Autor); Reciprocal Meat Conference 2019, (23/06/2019 a 26/06/2019), Forth Colline, Estados Unidos da América, Poster:"MEAT QUALITY, AROMA PROFILE AND CONSUMER PREFERENCE OF DRY- AGED BEEF".
|
12.
|
|
RIBEIRO, W. O. (Autor); MATOS, F. M. (Autor); SATO, Hélia Harumi (Autor); CASTRO, R. J. S. (Autor); RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of papain enzyme addition by injection and marination in beef for elderly consumption". *
|
13.
|
|
DÉBORA PARRA BAPTISTA, Débora Parra Baptista (Autor); SILVA, F. N. (Autor); EBERLIN, M (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Characterization of Prato cheese ripening by mass spectrometry and capillary electrophoresis.". *
|
14.
|
|
QUEIRÓS, M. S. (Autor); RODOLFO LAZARO SOARES VIRIATO, (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); IV Congresso Óleos e Gorduras - International Meeting on Fats and Oils, (15/05/2019 a 16/05/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of storage temperature on the size and morphology of lipid microparticles produced with fully hydrogenated milk fat".
|
15.
|
|
SILVA, K. K. P. (Autor); QUEIRÓS, M. S. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"MODIFIED MILK FAT TO PROTECT AND VEHICLE PROBIOTIC MICROORGANISM".
|
16.
|
|
DAMBROS, Amanda (Autor); QUEIRÓS, M. S. (Autor); SILVA, K. K. P. (Autor); LUÍS MARANGONI JÚNIOR, Luís Marangoni Júnior (Autor); MATTA FAKHORI, Farayde (Autor); ANJOS, Carlos A. Rodrigues (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"POTENTIAL OF MILK FAT AS A PLASTICIZER IN BIODEGRADABLE MILK PROTEIN-BASED FILMS".
|
17.
|
|
RODOLFO LAZARO SOARES VIRIATO, (Autor); QUEIRÓS, M. S. (Autor); DÉBORA PARRA BAPTISTA, Débora Parra Baptista (Autor); CALALA, Y. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); IV Congresso Óleos e Gorduras - International Meeting on Fats and Oils, (15/05/2019 a 16/05/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Stability of emulsion incorporeted in yoghurt with reduction of satureted fatty acids and source of omega-9.".
|
18.
|
|
RODOLFO LAZARO SOARES VIRIATO, (Autor); QUEIRÓS, M. S. (Autor); SILVA, M. G. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GIGANTE, Mirna Lucia (Autor); IV Congresso Óleos e Gorduras - International Meeting on Fats and Oils, (15/05/2019 a 16/05/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"X-ray Rietveld method in analysis of the quantitative phase and amorphous content of lipid bases made from milk fat and vegetable oils with different degrees of unsaturation".
|
19.
|
|
CAMPAGNOLLO, F. B. (Autor); FURTADO, M. M. (Autor); BEATRIZ SEVERINO DA SILVA, (Autor); MARGALHO, L. P. (Autor); CARMINATI, J. A. (Autor); SANT'ANA, A. S. (Autor); NASCIMENTO, M. S. (Autor); IAFP 2019 - International Association for Food Protection, (21/07/2019 a 24/07/2019), Louisville, Estados Unidos da América, Poster:"Quantitative risk assessment model for salmonellosis from milk chocolate consumption in Brazil". *
|
20.
|
|
RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Autor); PAGLARINI, C. S. (Autor); VITOR ANDRE SILVA VIDAL, (Autor); SANTOS, M. (Autor); RIBEIRO, W. O. (Autor); BERNARDINELLI, O. D. (Autor); SABADINI, E. (Autor); XII Iberoamerican Congresso of Food Engineering, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"?Inulin-based emulsion gel as animal fat replacer in reduced-salt low cost bologna sausages?". *
|
21.
|
|
RODRIGUES POLLONIO, Marise Aparecida (Autor); FURTADO, G. F. (Autor); PAGLARINI, C. S. (Autor); VITOR ANDRE SILVA VIDAL, (Autor); MARTINI, S. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); LOPES DA CUNHA, Rosiane (Autor); FORTE, M. B. S. (Autor); BIACH, João Paulo (Autor); VIII International Symposium on Delivery of Functionality in Complex Food Systems - DOF 2019, (07/07/2019 a 10/07/2019), Porto, Portugal, Poster:"Optimization of emulsion gels and its application in meat emulsion as fat replacer". *
|
22.
|
|
MARANGONI JÚNIOR, L. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); ANJOS, Carlos A. Rodrigues (Autor); European Polymer Congress, (09/06/2019 a 14/06/2019), Crete, Grécia, Poster:"?Morphological properties of flexible packaging after high-pressure processing?".
|
23.
|
|
SUEMITSU, L. Y. (Autor); PROCOPIO, F. R. (Autor); VAUGHAN, J. L. M. (Autor); EFRAIM, P. (Autor); HUBINGER, Míriam Dupas (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"CHEMICAL CHARACTERIZATION AND QUALITY EVALUATION OF BABASSU (Orbignya phalerata L.) FAT AND PRACAXI (Pentaclethra filamentosa) OIL". *
|
24.
|
|
BELMIRO, Ricardo (Autor); OLIVEIRA, L. C. (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Coffee by-products in natura and modified by acetylation and cellulase: A sustainable food ingredient source of dietary fiber and anti-oxidants compounds".
|
25.
|
|
ASSIS, J. Z. (Autor); TAKEUCHI, Katiuchia Pereira Takeuchi (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"EFFECT OF HIGH ISOSTATIC PRESSURE PROCESSING ON THE PHYSICAL AND VISUAL STABILITY OF BRAZIL NUT-BASED BEVERAGE".
|
26.
|
|
MARANGONI, A. L. (Autor); PADULA, Marisa (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); ANJOS, Carlos A. Rodrigues (Autor); Simpoósio Internacional de Innovacion y Desarrollo de Alimentos Innova 2015, (06/10/2015 a 09/10/2015), Montevideo, Uruguai, Poster:"IMPACT OF HIGH-PRESSURE PROCESSING ON TENSILE STRENGTH OF MULTILAYER FLEXIBLE PACKAGING".
|
27.
|
|
OLIVEIRA, L. C. (Autor); CLERICE, Maria Teresa Pedrosa Silva (Autor); CRISTIANINI, Marcelo (Autor); XII Iberoamerican Congresso of Food Engineering, (01/07/2019 a 04/07/2019), Faro, Portugal, Poster:"Physical characterization of high pressure induced gelatinization of arrowroot (Marantha arundinacea) starch".
|
28.
|
|
GANDRAJULA, RP (Autor); ZUIN, J. C. (Autor); MOREIRA, D. K. T. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); MACEDO, J. A. (Autor); 13º Simpósio Latino Americano de Ciência de Alimentos, (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of nanoemulsified structured lipids containing behenic acid on pancreatic lipase activity". *
|
29.
|
|
TSUCHIYA, A. C. (Autor); KABUKI, D. Y. (Autor); KUAYE, Arnaldo Yoshiteru (Autor); 13 Simpósio Latino-Americano de Ciência dos Alimentos (SLACA), (10/11/2019 a 12/11/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Influence of pH and concentration of sodium hypochlorite on Clostridium difficile spores". *
|
30.
|
|
VICENTE, Eduardo (Autor); CAPRISTO, M. F. (Autor); TIVANELLO, R. G. (Autor); SAMPAIO, K. A. (Autor); BRAGOTTO, A. P. A. (Autor); FERRARI, Roseli Aparecida (Autor); 16th Euro Fed Lipid Congress and Expo, (16/09/2018 a 19/09/2018), Belfast, Reino Unido, Poster:"Effect of anhydrous ethanol and aluminium oxide on bleached palm oil deodorization as a strategy to mitigate 3-MCPD, 2-MCPD and glycidyl esters". *
|
31.
|
|
TIVANELLO, R. G. (Autor); CAPRISTO, M. F. (Autor); VICENTE, Eduardo (Autor); FERRARI, Roseli Aparecida (Autor); SAMPAIO, K. A. (Autor); BRAGOTTO, A. P. A. (Autor); 17th AOCS Latin American Congress and Exhibition on Fats,Oils and Lipids, (11/09/2017 a 14/09/2017), Cancun, México, Poster:"Formation of 2-MCPDE under different conditions of time and temperature". *
|
32.
|
|
MELLO, N. A. (Autor); BARROS, Jefferson Henrique (Autor); SILVA, G. B. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GRIMALDI, Renato (Autor); Simpósio Internacional Oils and Fats for the future: The next decade, (03/04/2019 a 04/04/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Composição, parâmetros de qualidade e propriedades físicas da manteiga de murumuru (Astrocaryum murumuru)".
|
33.
|
|
BARROS, Jefferson Henrique (Autor); SILVA, G. B. (Autor); MELLO, N. A. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); GRIMALDI, Renato (Autor); Simpósio Internacional Oils and Fats for the future: The next decade, (03/04/2019 a 04/04/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Composição, parâmetros de qualidade e propriedades físicas do óleo de açaí (Euterpe oleracea Mart.)".
|
34.
|
|
ZUIN, J. C. (Autor); GANDRAJULA, RP (Autor); MOREIRA, D. K. T. (Autor); RIBEIRO, A. P. B. (Autor); MACEDO, J. A. (Autor); MACEDO, G. A. (Autor); Simpósio Internacional Oils and Fats for the future: The next decade, (03/04/2019 a 04/04/2019), Campinas, SP, Brasil, Poster:"Effect of the type of emulsifier on the physicochemical characteristics of structured lipid nanoemulsions". *
|
* Esta produção está associada também a outros órgãos
|
|
|
| |
|